Op zaterdagavond 7 april vond de tweede editie van Quiztal, de dorpsquiz van Sint Hubert plaats. Tijdens deze avond gingen 25 enthousiaste teams met in totaal meer dan 325 deelnemers de strijd met elkaar aan.

Nadat de vragen om 19.00 uur bij gemeenschapshuis De Jachthoorn waren opgehaald, konden de teams aan de slag. Meer dan honderd makkelijke en moeilijke vragen was de uitdaging en voor sommige vragen moest het nodige speurwerk verricht worden. Ook waren er verschillende doe-opdrachten, één daarvan was het dekken van een complete eettafel op het Pastoor Bogersplein. Verder veranderde het dorp in Sint Hubert Escape Village waarbij diverse codes gekraakt moesten worden. Om 22.00 uur moest van ieder team iemand zich melden bij gemeenschapshuis De Jachthoorn in een sportoutfit van het tegenovergestelde geslacht, verschillende hilarische verschijningen traden aan. Daar werd gevraagd een aantal schattingen te maken, enkele doe- en spelopdrachten uit te voeren en deel te nemen aan het groot Sint Huberts dictee. Om 23.00 uur moesten de mappen ingeleverd worden met als laatste opdracht een origineel hapje mee te brengen. De avond werd afgesloten met een gezellige after party met medewerking van de Pick Up Club.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond. Net als vorig jaar was het bijzonder om te zien wat voor een gezellige sfeer zon quiz in het dorp teweeg brengt. Op dit moment is men druk bezig met het nakijken van alle vragen en opdrachten.

Aanstaande zaterdagavond 21 april wordt vanaf 20.30 uur in café-zaal Difference de uitslag bekend gemaakt en vindt ook de prijsuitreiking plaats. Deze avond staat ook in het teken van de Quiztal top 100, een gevarieerde hitlijst die met input van alle deelnemende teams is samengesteld. Het beloofd dan óók weer een gezellige avond te worden waarbij iedereen, wel of geen deelnemer van Quiztal van harte welkom is.