Elk jaar houden de scoutingregio’s wedstrijden voor de Scouts. Deze regionale scoutswedstrijden werden dit jaar voor de regio ZON in St Walrick gehouden.

Op een schitterend terrein kampeerde meer dan 150 scouts. Vanuit scouting Langenboom deden 15 scouts in 2 patrouilles (groepjes) mee. In het totaal waren er 32 groepjes. De bedoeling van zo’n weekend was dat de Scouts veel plezier hadden maar ze dongen ook naar een plekje voor de landelijke wedstrijden.

Na aankomst moesten alle scouts hun eigen tenten opzetten. Nadat ze een keuken van palen gebouwd hadden moest er natuurlijk ook gekookt worden. Niet met recept maar een doos vol ingredienten waar ze zelf iets van moesten maken. In de middag en avond waren er hele leuke spellen bedacht waarbij de omliggende bossen goed gebruikt werden. Het strategisch denken was bij deze spellen dit jaar erg hoog.Op de zondag werd afgesloten met een hike. Een tocht die men dmv verschillende technieken moest lopen. Als je kon puzzelen was dat wel handig. Vele opdrachten zaten in een puzzel verwerkt. Bij de posten kreeg men opdrachten zoals vuur maken stormbaan enz. enz.

Het gehele weekend werden alle opdrachten gedaan zonder begeleiding. Petje af voor de scouts die tussen de 10 en 15 jaar waren. De scouts hebben genoten en willen volgend jaar weer meedoen.