Vanaf 25 mei a.s. is het wettelijk verplicht dat alle ondernemers zich houden aan de vernieuwde privacywet AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het belangrijkste uitgangspunt van de AVG is dat persoonsgegevens niet zonder meer opgevraagd, verwerkt en beheert mogen worden.

De verordening houdt in dat voor heel Europa dezelfde regels gaan gelden ten aanzien van het verwerken van persoonsgegevens. Deze wet is al sinds 24 mei 2016 in werking getreden, iets wat veel organisaties niet weten. Vanaf 25 mei 2018 zal deze wet actief worden gehandhaafd. Maar veel bedrijven zijn nog helemaal niet bezig met de wet. Veel ondernemers denken zelfs dat het voor hen niet van toepassing is. Maar elk bedrijf verwerkt, al dan niet bewust, persoonsgegevens. Want namen, adressen en telefoonnummers van klanten zijn al aan te merken als persoonsgegevens. Als bedrijf dien je enorm waakzaam te zijn met het beheren en verwerken van deze gegevens. Zo is het bijvoorbeeld vereist dat jouw klant toestemming geeft, alvorens je de persoonsgegevens verwerkt.

Voor veel ondernemers is het niet duidelijk waar zij zich aan moeten houden en welke stappen er genomen dienen te worden. Om deze reden organiseert Meulepas & Partners op 15 mei a.s. een gratis informatieavond bij Café Zaal ’t Lagerhuis in Mill. Tijdens de avond zal Kris van Riet van Verweijen ICT een presentatie verzorgen. Hierin wordt aangeven wat je als ondernemer moet doen om te voldoen aan de wettelijke eisen. Ook is er een mogelijkheid om een nulmeting in te vullen. Hiermee kan je inventariseren of je al aan de wettelijke eisen voldoet. Meer informatie over deze avond vind je op www.meulepas.nl/informatieavond-AVG.

De informatieavond wordt gehouden op:

Datum: Dinsdag 15 mei 2018
Locatie: Café-Zaal ’t Lagerhuis, Mill
Ontvangst: 19.30 uur (aanvang 20.00 uur)

Wil je de avond bijwonen? Meld je dan aan via de website www.meulepas.nl/informatieavond-AVG.