Een aantal jaren geleden is door drie muziekverenigingen van de gemeente Mill en Sint Hubert, Ons Genoegen St. Hubert, St. Willibrord Mill en Amicitia Langenboom de handen ineen geslagen om te komen tot een gezamenlijke muziekopleiding.

De betrokkenheid tussen leerlingen, docenten en de orkesten is hierdoor voorzien van een stevige basis om leerlingen het vertrouwen en begeleiding te kunnen geven die zij verdienen. Om naast de opleiding een keer wat anders te doen dan de muzieklessen en muziekexamens is het initiatief voor een jaarlijkse gezamenlijke leerlingen dag ontstaan. In de voorgaande jaren werd deze dag al georganiseerd door Ons Genoegen en St. Willibrord en dit was beide jaren een groot succes!
Dit jaar is de organisatie van dit geweldige muziekspektakel in handen van de leerlingenbegeleiding van Amicitia.
De leerlingen dag is op 26 mei a.s. in sporthal “De Wis” in Langenboom.

Enthousiasme

De dames Sally van Ras en Carola Wijdeven uit Langenboom zijn al maanden vol enthousiasme bezig met de organisatie van deze leerlingen dag om er een leuke, leerzame en vooral onvergetelijke gezellige dag van te maken. Uiteraard krijgen zij op deze dag hulp van vele anderen zoals de leerlingenbegeleiders van de andere muziekverenigingen, een aantal enthousiaste docenten van de muziekopleiding, en de dirigent en diverse orkestleden van Muziekvereniging Amicitia.

Wensen

Een van de wensen was om gedurende deze leerlingen dag toe te werken naar een miniconcert waarbij alle leerlingen deel gaan uit maken van een heus ‘mammoetorkest’ bestaande uit alle leerlingen met de orkesten van muziekvereniging Ons Genoegen en Amicitia. Het orkest van St. Willibrord kan hier helaas niet bij aansluiten in verband met de officiële opening van herdenkingspark Acaciahof in Mill.

Mee spelen in een groot orkest

Samen een dagje muziek maken voor een écht miniconcert waarbij vooral het plezier en de gezelligheid voorop staat. Er wordt vooraf met de leerlingen in groepjes geoefend onder de deskundige leiding van enthousiaste muziekdocenten. Dat zijn Giel Verstraten voor slagwerk, Annemarie Kosse voor dwarsfluit, Marieke van der Lee voor klarinet/saxofoon, Nick Emons voor trompet/trombone/bariton/hoorn en Marjo van der Locht voor blokfluit. Daarna wordt met alle leerlingen onder leiding van dirigent John Derks van muziekvereniging Amicitia, in opmaat naar het slotconcert nog de laatste puntjes op de ‘i’ gezet.
En dan is het eindelijk zo ver! Alle leerlingen spelen mee in dat hele grote orkest. En tel daarbij het enthousiaste publiek met veel ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, ooms en tantes, het slotakkoord, het applaus erbij op…..Wow! Zo mooi kan samen muziek maken zijn!

Leerlingen dag 2018 vindt plaats op zaterdag 26 mei aanstaande in Sporthal De Wis in Langenboom en start voor de leerlingen om 12.30 uur. Aanvang slotconcert: 17.30 uur.

Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd om bij dit uniek slotconcert aanwezig te zijn.