Foto: Anny Minten

De jaarlijkse rolstoelwandeling van de SWOM vergt veel organisatie. Het programma is rond, dankzij de onbaatzuchtige en spontane medewerking van vele mensen.

Inmiddels heeft de rolstoelwandeling namelijk in onze dorpen enige faam verkregen. Allereerst vindt op dinsdag, 5 juni van 10.30 tot 12.30 uur de oefensessie van 30 Merlet leerlingen met de rolstoelen van Pantein plaats. Zoals ieder jaar bij het Merlet college en onder de bekwame leiding van Henk Kuppen, die veel ervaring heeft als begeleider van rolstoelers bij het vervoer van Pantein.

Kuilen

De wandeling wordt vanaf de Valkhoeve aan de Valkweg 11 in Mill, een rondje Kuilen. Om 12.30 verzamelen en om 13.00 uur vertrekken. De burgemeester en wethouder Van Daal openen de wandeling en lopen ook mee. Er is een tussenstop bij het strandpaviljoen met accordeon muziek en zang door Anca Veldpaus en Oda Verhagen. Vrijwilligers hebben dan wat lekkers gemaakt. Daarna gaat de stoet weer richting Valkhoeve. Jaarlijks zijn er zo’n 150-170 mensen op de been en aan de rol.

Programma

Na de opening door Rob Vloet, voorzitter van de SWOM, gaan docenten Arlette van Hout en Marleen Moggré van muziekschool Music Fun met 10 leerlingen muziek maken. Ook zingt Arlette met Gonny Selten een duet, terwijl zij zichzelf begeleiden op gitaar. Ondertussen worden alle mensen door vrijwilligers voorzien van koffie/thee en vlaai en nog wat lekkere dingen. Carolien Geurts van Kessel van de Valkhoeve zorgt ervoor dat iedereen droog en beschermd tegen de zon kan zitten.

Bewegen

Tenslotte gaan we nog bewegen op muziek. Onder leiding van Gerty Jansen van Dance for health en met begeleiding van mooie en inspirerende muziek, kan iedereen naar beste kunnen bewegen. Dance for health is voor mensen met Parkinson, MS, reuma en met chronische bewegingsaandoeningen. Er zijn al diverse vestigingen in Nederland (www.danceforhealth.nl) Corry Toonen van de Zonnebloem beëindigt de middag.

Inschrijven

Kosten deelname € 7,50 p.p. Vrijwilligers, duwers etc. gratis. Inschrijven Zonnebloem deelnemers tel. 0485-452807. Deelnemers uit Mill: SWOM iedere werkdag 9.00-11.00 u, tel. 0485-455470, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uit Wilbertoord Tiny Hermens, tel. 0485-478403. Uit Sint Hubert Jan Derks, tel. 0485-454192. Uit Langenboom Annet van Lith, tel. 0486-431393.