Op zondag 1 juli is het zover: het Pastor Bogersplein in Sint Hubert wordt dan omgetoverd tot een groot muziekplein. Een middag boordevol muziek met als thema Landen, Steden en Streken. Liedjes die het publiek kent en dus gaat meezingen, want dat is de bedoeling!

Om 14.00 uur openen alle artiesten gezamenlijk met Het Leven is Goed in ons Brabantse land.

De Straetlappen zijn na de opening aan de beurt om te laten horen wat ze gerepeteerd hebben. Het Millse smartlappenkoor zingt o.a. Dwars dur Mill, Kufstein, de vissers van San Juan.

De Sint Hubertse harmonie Ons Genoegen vervolgt dan met o.a. Mexico, de Amsterdamse Grachten en Oh Den Haag.

Vals Plat is het Sint Hubertse gezelligheidskoor dat het van de harmonie weer overneemt. Ze zingen bijvoorbeeld Mississippi, Het Dorp en California Dreaming.

Op het de helft van het programma staan de gebroeders Polman. Deze accordeonisten zijn wereldberoemd in Sint Hubert. Zij zorgen voor enkele gezellige meezing evergreens.

Daarna wisselen de koren en de harmonie nog voor een tweede ronde om tegen 16.30 uur gezamenlijk met het publiek met Brabant af te sluiten.

Aansluitend is er op het grote terras op het plein nog volop gelegenheid om te genieten van een drankje en een hapje. Er zijn hang- of statafels maar ook stoelen en tafeltjes klaargezet. Het dweilorkest Engsele uit Sint Hubert zorgt voor gezellige meezingers, afgewisseld met muziek van Thijs.

Bij regenweer gaat het festijn ook door, maar dan binnen in Zaal Difference.

Iedereen is van harte welkom om mee te zingen of luisteren en de toegang is helemaal gratis!