In juli en augustus is een expositie te zien in de bibliotheek in Mill van José Smits met schilderijen en van Leen van de Bungelaar met haar collectie over ons Koningshuis in de vitrines.

José woont in Mill en is 40 jaar fulltime werkzaam geweest in de ontwikkeling en productie van lingerie. Voor haar werk kwam ze vaak in het buitenland. In 2006 is zij gestopt met werken. Ze is toen begonnen met tekenen. Daarna volgden het schilderen met acrylverf en daarna met aquarelverf. Ze heeft lessen gevolgd bij Elsbeth Roest in Sint Hubert.

Haar ideeën heeft ze opgedaan tijdens de reizen voor haar werk naar Tunesië, Ierland, Letland, Roemenië en Tsjechië. Verder ook tijdens haar vakantiereizen in Zuid-Afrika, Vietnam, China en Indonesië.

Ze gebruikt diverse materialen zoals zand, verband, satéstokjes, kantjes, bandjes, koekjespapier, behangpapier etc. Haar schilderijen zien er dan ook heel verschillend uit wat kleuren en materialen betreft, ze neemt je mee op reis! Er ligt een boekje in de bibliotheek waarin u uw reacties kan achterlaten, dit wordt zeker op prijs gesteld.

Leen woont in Wilbertoord en heeft als hobby het verzamelen van materialen over ons Koningshuis. Hier is ze op 11 jarige leeftijd al mee begonnen. Ze heeft een grote verzameling uitgestald staan in een kamer in haar huis. Ze is er trots op. Ze heeft fotoalbums, bekers, borden, mokken, koektrommels, enzovoort. Een kleine selectie hiervan laat ze ons in de bibliotheek zien.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

  • Maandag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.30 uur
  • Vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Zaterdag 10.00 tot 13.00 uur

De bibliotheek is te vinden in het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.