Dinsdag 14 augustus is het Ricciotti ensemble te gast op Kasteel Tongelaar. Tijdens hun zomertournee zamelt het Ricciotti kleine muziekaccessoires in die het orkest later dit jaar naar Cuba meeneemt waar het op tournee gaat.

Iedereen die zelf iets over heeft of wil doneren, kan dit inleveren tijdens het concert. Denk aan muziekaccessoires als rieten, snaren, mondstukken, dempers en onderhoudsmaterialen. Deze worden uitgedeeld aan Cubaanse samenwerkingspartners zoals (jeugd)orkesten, muziekscholen, straatartiesten en kunstenaars.

Gratis optreden

Het optreden start om 19.00 uur en is gratis. Na afloop gaan ze met de pet rond.
De 42 enthousiaste jonge muzikanten van het leukste straatsymfonieorkest van de wereld zetten het publiek in vuur en vlam met de mooiste Cubaanse muziek. Samen met de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle spelen ze bekend en minder bekend Cubaans repertoire van alle tijden in alle stijlen. Laat je opzwepen door een energieke descarga, schud de heupen los met een swingende salsa. Of geniet van deSimphonie Hollandaise van de Cubaans-Nederlandse Hubert de Blanck of Gershwins schitterende Cuban Ouverture.

Culturele uitwisseling

De zomertournee door Nederland maakt deel uit van een grotere culturele uitwisseling tussen het Ricciotti en Cubaanse organisaties. Twee jonge Cubaanse muziekstudenten van het Lyceum Mozartiano de la Habana spelen mee in het orkest. Later dit jaar, in november, vertrekt het Ricciotti als eerste Nederlandse symfonieorkest uit de geschiedenis naar Cuba om workshops te verzorgen bij (jeugd)orkesten en (muziek)scholen en zo’n 25 optredens te geven in en rond Havana.

14 augustus, 19.00 uur, Kasteel Tongelaar Mill