Foto: Mooi & Mooi Fotografie

Het Ricciotti Ensemble staat vandaag, dinsdag 14 augustus weer bij Kasteel Tongelaar in Mill. Aanvang 19.00 uur en de toegang is gratis.

Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 piepjonge, enthousiaste musici. Ze brengen live klassieke muziek op plekken waar je die normaal niet zo snel hoort; op straat, in een wei of asielzoekerscentrum, in een ziekenhuis of gevangenis. Maar ook in de Melkweg of Paradiso. De leden zijn afkomstig uit heel Nederland en nog studerend aan het conservatorium.

Waan je even in Cuba

De zomertournee “Ricciottiando en Cuba” doet 14 augustus Kasteel Tongelaar aan. Samen met de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle zullen ze het publiek in vuur en vlam zetten met de mooiste Cubaanse muziek. Laat je opzwepen door een energieke descarga en schud de heupen los met een swingende salsa. Of geniet van de Habanera voor een gestolen fiets van de Cubaans-Nederlandse Keyla Orozco of Gershwins schitterende Cuban Ouverture.

Ramón Valle

De goedlachse pianist weet met zijn charismatische podiumpresentatie binnen no-time het publiek om zijn vingers te winden. Hij staat bekend om zijn expressieve, virtuoze stijl: jazz, klassiek, flamenco en Cubaanse muziek smelt hij samen tot een geheel nieuw genre, ondersteund door een onweerstaanbare groove. Begeleid door het Ricciotti krijgt zijn muziek een extra dimensie! Ramón Valle groeide op in het Cubaanse Holguín en woont al jaren in Nederland. Pianolegende Chucho Valdés noemde hem ‘het grootste talent onder onze jonge pianisten’.

Kasteel Tongelaar

Het Ricciotti en Tongelaar zijn al lang aan elkaar verbonden en dragen elkaar een warm hart toe. Het eerste optreden op het binnenplein was in 1994, in de tijd van Paul Speller. Ook dit keer hebben Hans & Emil (uitbaters van Kasteel Tongelaar) de piepjonge musici uitgenodigd om te blijven slapen en eten op het kasteel. Het symfonieorkest is tijdens haar tour afhankelijk van dit soort ondersteuning in natura. Omdat ze geen entree willen vragen mag je na afloop iets in de pet doen. Na het succes van voorgaande optredens raden wij je aan om op tijd te komen. Voor wie niet lang wil/kan staan: neem een stoeltje mee!

Dinsdag 14 augustus, Kasteel Tongelaar (autonavigatie: Hoogedijk Mill!)
Aanvang 19:00 uur
Toegang gratis, na afloop gaat de pet rond.

Kijk voor een impressie:
https://www.facebook.com/kasteeltongelaarmill/videos/780833582090851/
https://www.youtube.com/watch?v=NTYmUc93e9E