Brouwerij de Blauwe Knoop en Kasteel Tongelaar in Mill presenteren zondag 26 augustus een gratis (speciaal)bierfeest op het binnenplein.

Met BBQ en live muziek van de heren van Lijn99: het leukste Country en Rock’n Roll bandje uit Schaijk. Speciale gast Tijn van Dijk uit Mill (bekend van Random, Beat the Stones en de legendarische Millse vriendenband The Dying Flutchmen) zal contrabas spelen.

Lijn99

De 60’s, 70’s, Country en Rock’n Roll (cover)band bestaat uit Niels van den Bogaert, Sander Ottens en Frank van den Bogaert. Sinds 2016 laten deze heren een spoor van gezelligheid achter, waar ze ook komen. Met een avondvullend programma (gevuld met fijne kneiters van o.a. Johnny Cash, Chuck Berry, The Rolling Stones en eigen materiaal) plus een professionele licht- en geluidsinstallatie, toveren deze drie multi-instrumentalisten op electrische gitaar, contrabas, banjo, piano en akoestische gitaar ieder podium om tot een walhalla voor de muziekliefhebber. 26 augustus krijgen ze versterking van Tijn van Dijk (Mill).

Festivalbus uitgebrand

Eigenlijk zou Lijn99 alle optredens deze zomer met hun eigen festivalbus komen. Maar vorige maand brandde de zelfgebouwde festivalbus van Lijn99 volledig uit tijdens een grote schuurbrand in Schaijk. Samen met familie en vrienden hadden ze anderhalf jaar gewerkt aan hun droom: een podium en dansvloer op wielen. Deze zomer zouden ze alle events en festivals met de bus aan doen om daar een eigen lijn99 area op te zetten; stroom inprikken en spelen maar.
Die droom ging in rook op. Samen met tienduizenden euro’s spaargeld in materialen, speakers, instrumenten, mengpanelen, rookmachines enz. De verzekering wilde niet uitkeren waarop heel veel mensen de jongens zijn gaan helpen met een inzamelingsactie, om een nieuwe festivalbus te bouwen.

Hartverwarmend

De teller van “Help Lijn99 weer op weg” staat op dit moment op €12.000,- en blijft klimmen. Nog lang niet genoeg, maar genoeg om weer vooruit te durven kijken. Misschien nog mooier dan alle donaties zijn de lieve reacties van iedereen. Kijk maar eens op https://www.doneeractie.nl/help-lijn-99-weer-op-weg/-29153.

Brouwerij de Blauwe Knoop

In de brouwerij ben je van harte welkom voor de speciaalbiertjes van de Blauwe Knoop, één van de weinige kasteelbrouwerijen in Nederland. De brouwerij is de hele dag geopend en de brouwers staan je graag te woord om het brouwproces uit te leggen. Het optreden van Lijn99 met Tijn van Dijk start om 16 uur. Grillmeisters Hans en Bram staan achter de XXL BBQ-smoker. Geen entree, gewoon lekker komen en de na-zomer vieren.

Zondag 26 augustus, van 12 tot 22 uur.
Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 Mill
Autonavigatie Hoogedijk Mill
www.kasteeltongelaar.nl
Meer informatie: Emil Minten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.