Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van Mobiele telefoon, Tablet en Laptop/Pc van elk merk en model.

Een vraag: krijg je ook wel eens een e-mailtje van een familielid met het verzoek om een bepaald bedrag over te maken als bijdrage in de kosten van een gezamenlijk uitje? In de mail staan dan het bedrag en bankrekeningnummer vermeld. Je opent je bank-app en start de betalingsopdracht. Het bedrag is makkelijk maar dat rekeningnummer met letters, spaties en cijfers overtypen? Dat vraagt om problemen en vergissingen! Iedereen zal je zeggen dat je over het nummer met de muis moet ‘slepen’ om daarna met de rechtermuisknop te kiezen voor ‘kopiëren’. Jaja, zul je zeggen, dat slepen lukt me niet. Dat lukt de meeste mensen niet, vandaar de tip van deze week: klik één keer in de lege spatie vlak vóór het rekeningnummer; druk ‘Shift’ in- houdt ‘Shift’ ingedrukt- en klik één keer in de spatie direct ná het rekeningnummer. Je ziet nu dat het rekeningnummer anders gekleurd is. Laat ‘Shift’ nu los en houdt ‘Ctrl’ ingedrukt en typ één keer de letter ‘c’. Terug in de betaalopdracht van de bank klik je één keer in de regel waar je het nummer moet invullen -houdt ‘Ctrl’ weer ingedrukt- en typ de letter ‘v’. Het nummer is nu gekopieerd en je kunt de betalingsopdracht afmaken en genieten van je gezamenlijke activiteit.

Hebt u ook zo’n vraag? Kom naar d’n Inloop! Breng uw laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale wereld. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.