Al ruim een week wordt er op het terrein achter D’n Bens in Langenboom hard gewerkt. De LOC is daar bezig met de voorbereidingen voor de zeepkistenrace.

Samen met enkele enthousiaste Langenbomers wordt gebouwd aan de helling en de baan. Op zondag 2 september moet alles klaar zijn. Dan zal de eerste Langenboomse zeepkistenrace plaatsvinden.

Het evenement begint echt te leven in het dorp. Er zijn meer dan 40 deelnemende teams! Er wordt gestart in vier leeftijdscategorieën:

  • 4 t/m 8 jaar
  • 9 t/m 12 jaar
  • 13 t/m 15 jaar
  • 16 jaar of ouder

De zeepkisten zullen naar beneden komen vanaf een vaste helling. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een aparte, lagere helling. Het doel van de zeepkistenrace is om zo snel mogelijk over de finishlijn te komen. In iedere categorie zijn mooie prijzen te winnen! De jongste kinderen mogen de baan uitproberen met hun loopfietsjes. DJ John, bekend van het LOC skate event, zal van de partij zijn voor muzikale ondersteuning. Na afloop van de zeepkistenrace is er live muziek van Dos Paulos. Rond 19.00 uur zal het feestprogramma worden afgesloten.

Kom ook sfeer proeven op de foodmarkt! Op het terrein achter D’n Bens zal deze middag een foodmarkt worden gehouden. Bij verschillende kraampjes worden heerlijke gerechten vers bereid. Deze gerechten zullen in de smaak vallen bij jong en oud. De deelnemers aan de foodmarkt zijn: De Bakplaats, Daddy’s BBQ, Het Mo’ment en de Valkhoeve, Bakkerij Verkerk, Van Tienen drankautomaten en D’n Bens.

Voor de kinderen zullen er springkussens staan en in de fotohoek is een mooie verzameling foto’s uit de LOC historie te vinden. De LOC organiseert al 60 jaar jeugdactiviteiten in Langenboom. Dit jubileum wordt gevierd met deze spectaculaire zeepkistenrace. De organisatie van de zeepkistenrace is mede mogelijk gemaakt door enthousiaste ondernemers uit de regio die de LOC hiervoor sponsoren.

Zondag 2 september: Langenboomse zeepkistenrace en foodmarkt. Vanaf 13.00 uur zullen de eerste deelnemers van start gaan. Iedereen is van harte welkom!