Voor wie er nog nooit van gehoord heeft... Een drone race is een race met kleine drones (soort helikopter) die, ondanks dat ze zo klein zijn, razend snel een parcours proberen af te leggen.

Simpel, de snelste tijd is winnaar van de run. Dit alles is komende zaterdag 8 september vanaf 10.00 uur te zien op het vliegveld van The Red Baron in Wilbertoord. Bij (te) slecht weer worden de wedstrijden verplaatst naar zondag 9 september.

Hoe het werkt?

De piloot van de drone staat in verbinding met de camera op de drone via een draadloze verbinding, hij bestuurd de drone op afstand als was hij de piloot in de drone. Visueel afgesloten van de rest van de wereld stuurt hij zijn super snelle drone over het parcours en vliegt, over, onder en langs de hindernissen om een maar zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Een gemiste hindernis betekend terug en opnieuw de hindernis doen.
De piloot staat aan de kant van de baan en heeft een speciale bril op die het beeld van het parcours laat zien. Hij bepaalt waar en hoe snel, waar elke bocht, elke hoogte, welke remkracht hij nodig heeft om het parcours zo snel mogelijk af te leggen. De enige feedback die hij heeft is het camera beeld door zijn speciale bril.

Organisatie

Modelvlieg vereniging “The Red Baron” in Wilbertoord heeft de grote eer, om een voor het Nederlandse kampioenschap mee tellende wedstrijd te mogen organiseren. Het is de laatste race van het seizoen en voor vele piloten de laatste mogelijkheid om punten te scoren voor het NK klassement. De huidige stand in het klassement is uitermate spannend en zoals zo vaak, ook hier weer, komt het aan op de laatste wedstrijd punten. De verwachting is dat de piloten weer alles uit de kast zullen, en sommigen moeten, halen om hun positie te houden of te verbeteren in het NK klassement.

U als toeschouwer kunt dit allemaal meemaken van dichtbij, piloten de hand schudden is geen probleem, en de toegang is helemaal gratis.

Het vliegveld van The Red Baron is te vinden aan de hoek Tipweg en Verbindingsweg in Wilbertoord.