Foto: Mooi & Mooi Fotografie

Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar in Mill zondag 14 oktober van 11.00 uur tot 18.00 uur het decor voor een culinair oogstfeest.

Met eerlijk en lokaal eten, wildpluk-wandelingen, live-cooking en dit jaar de grootste Smaakmarkt van Zuid-Nederland met het neusje van de zalm op het gebied van ambachtelijke producten. Foodies halen hun hart op tijdens een Foodtour of bij het Buffet des Overvloeds op het binnenplein. De initiatiefnemers, waaronder Ontdek Mill begroeten u graag zondag 14 oktober op dit gratis toegankelijke evenement.

De grootste Smaakmarkt van het Zuiden

Behalve de grote Smaakmarkt zijn er allerlei activiteiten in het thema ‘food’ en ‘natuur’. De imker vertelt over de bijtjes van Tongelaar, kinderen mogen zelf appels plukken, moes maken, tarte tatin bakken in het historische bakhuisje of natuurknutselen. Er zijn pony’s, ezeltjes, geitjes en een knuffelkoe. Brabants Landschap, beheerder van het landgoed, vertelt in de boomgaard alles over de fruitteelt en ecologisch boeren op Tongelaar. Het Pluk & Oogstfeest staat ook bekend als één van de mooist verzorgde markten. De styling is in handen van een grote groep vrijwilligers o.l.v. “Onder De Kersenboom”.

Goei Leven Podium

Nieuw dit jaar is het ‘Goei Leven Podium’ in de weide. Leerlingen van de koksopleiding ROC de Leijgraaf, het Smaakcentrum Cuijk van Martien Bos en tuinders uit het land van Cuijk laten o.a. met live-cooking op het podium zien hoe gezonde educatie tot culinaire hoogstandjes leidt. Al deze producenten hebben meegewerkt aan het Goei Leven kookboek ‘Goei Gerei’. Chefkok Jeroen van den Heuvel gaat ijs draaien met zijn leerlingen van melk en fruit van ‘de buren’ in de wei en ROC PIT-studenten runnen de Foodtruck. De ZLTO-boeren en Agrarische Natuurvereniging Raamvallei vertellen alles over ‘Boeren anno nu’ en op de ‘Oogsttafel’ zie je wat er allemaal groeit op hun akkers.

Foodtours

Food-trendwatcher Lola Fick geeft drie exclusieve Foodtours over de Smaakmarkt. Ontdek de bijzondere verhalen achter de mooie producten op de Smaakmarkt en maak kennis met de makers. Onderweg wordt er natuurlijk ook van alles geproefd! De Foodtours vertrekken om 12:30, 14:30 en 16:00 uur. Tickets à €7,50 p.p. zijn te reserveren via de website.

Goei Leven weide

Maatschappelijk verantwoorde ondernemers, boeren en telers en verblijfsaccommodaties uit het Land van Cuijk presenteren zich samen in de Goei Leven Weide. Een Goei Leven is een initiatief van Ontdek Mill. Samen met de andere gemeentes van het Land van Cuijk zetten zij onze prachtige regio op de kaart. Het ís een Goei Leven in het land van Cuijk, daar zijn we allemaal trots op en dat laten we 14 oktober zien!

Bourgondisch hart van Brabant

Bovenal is het Pluk & Oogstfeest bedoeld om te genieten. Van de proeverijtjes van lokale brouwers en wijnhuizen. Het ‘Buffet des Overvloeds’ op het binnenplein van Kasteel Tongelaar door Chef Hans van der Steijn. En in het bijzonder van de stilte en schoonheid van het landgoed met zijn reetjes en dassen.
Én van The Feliciano’s want die komen muziek maken. Yeehaw!

Het Pluk & Oogstfeest is een gratis Herfst-festival en iedereen is welkom.
www.plukenoogstfeest.nl

Zondag, 14 okt 2017 11:00 - 18:00
Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 Mill
Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!