Foto: Marco van den Broek

Aanstaande vrijdagavond 14 september start het 5 dagen durende gratis toegankelijke muziekprogramma voor de Millse kermis.

Dinsdagavond wordt de kermis om 22.00 uur officieel afgesloten met een vuurwerkshow in het Landschapspark, mar muziek, kermis en dus ook het feest gaan daarna in het dorp nog wel even door. Zoals bekend sluiten de 6 kroegen in Mill hun deuren en exploiteren ze gezamenlijk 3 feestlocaties in het centrum van Mill.

Voor iedereen

“Iedereen die het liefst wil buurten en van een goed stuk live muziek wil genieten, kan terecht hier in de Kerkstraat in een sfeervolle tent,” vertelt Jack Rooijakkers. “Voor de jeugd die eerst naar de tent in het Landschapspark ging zijn nu DJ’s geprogrammeerd op vrijdag- zaterdag- en zondagavond in Myllesweerd. Buurten, kermis kijken en ondertussen genieten van een drankje kan tijdens de kermis in het pop-up-café op het marktplein. Daar is op zondagmiddag ook live muziek te vinden.” De jongere jeugd kan van zaterdag tot en met dinsdag terecht op een gevarieerde kermis.

Locatie feesttent Kerkstraat

  • Vrijdag 14 september 20.00 uur: The Reverend
  • Zaterdag 15 september 20.00 uur: Black Cadillac
  • Zondag 16 september 14.00 uur: Dos Paulos
  • Zondag 16 september 20.00 uur: Staal met Glazen
  • Maandag 17 september 14.00 uur: Conny & Ilse
  • Maandag 17 september 18.00 uur: De Heeren Van
  • Dinsdag 18 september 14.00 uur: DJ Jack
  • Dinsdag 18 september 20.00 uur: Fragment

Locatie Myllesweerd Kerkstraat

  • Vrijdag 14 september 21.00 uur: Snolly
  • Zaterdag 15 september 21.00 uur: Lanterfantje
  • Zondag 16 september 21.00 uur: Nixus & MC Jordan (by Smèrrig)

Locatie Pop-up-café Marktplein

Op het Marktplein is tijdens de openingstijden van de kermis (zaterdag vanaf 18.00 uur en andere dagen vanaf 14.00 uur) een Pop-up-café te vinden in een sfeervolle nostalgische poffertjeskraam. Hier is naast het reguliere aanbod aan drank ook een assortiment speciaal bier verkrijgbaar. Zoals in een goed café gebruikelijk, is er passende muziek te horen en is er volop ruimte om er te buurten, feesten en dat alles helemaal in kermissferen. Op zondagmiddag is er vanaf 15.00 uur live muziek door René Goossens.

Officiële opening

De officiële opening van de Millse kermis is op zaterdag 15 september om 18.00 uur. Dan zal muziekvereniging St. Willibrord een mini-concert verzorgen in de autoscooterhal op de kermis. Vervolgens maakt de jeugdgemeenteraad een rondje over de kermis samen met o.a. clown Desalles, het college en kermisexploitanten de gebroeders Regter.

Overzicht attracties

In deze editie van De Neije Krant staan diverse kortingsbonnen. Dat voor: Autoscooter, lijntrek en bussensport, kindermolen, oliebollenkraam, schiettent, familieachtbaan, pusher, suikerspin, polyp, viskraam, skee-ball, snoepkraam, lucky duck en loempiakraam. Knip ze uit en neem ze mee naar de Millse kermis. Maar er is meer op de kermis te vinden. Zo staat er ook een trampoline, lunapark, grijpkranen, waterspel en boksbal.

Consumptiemunten

De consumptiemunten “kermis Mill” die vorig jaar in de feesttent in het Landschapspark zijn gekocht zijn dit jaar ook nog geldig bij de 3 feestlocaties. Verder wordt er gewerkt met speciale “evenement” breekmunten. Deze zijn alleen tijdens kermis Mill 2018 geldig en kunnen tot en met dinsdagavond 18 september weer tegen geld worden ingewisseld. De eigen munten van de deelnemende horecaondernemers zijn op de genoemde feestlocaties tijdens de kermis niet geldig. Uiteraard wel op alle andere dagen in de betreffende horecagelegenheden waar ze ook in te wisselen zijn tegen contanten.