Foto: Mooi & Mooi Fotografie

Het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill pakt als organisatie van de Raamvallei Duomarathon voor de vierde editie op zondag 23 september uit met een prachtige route door de Verborgen Raamvallei.

Het zal de 250 deelnemende duo’s aan niets te kort komen, aldus voorzitter Daniëlle Kremers. “Met een diversiteit aan entertainment én iets lekkers om te eten, wordt het echt genieten op onze smikkelplatskes.” De start en finish is bij de Barendonk aan de Millseweg in Beers. De volledige route, wat er op de diverse locaties en onderweg zoal te beleven is en meer informatie is te vinden op www.raamvalleiduomarathon.nl

Voor wie het begrip duomarathon niet kent, legt Kremers het eenvoudig uit. “De duo’s beschikken samen over één fiets en wisselen elkaar op het traject af. Zo leggen zij samen ruim 42 kilometer af door de prachtige Raamvallei. De route gaat over boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de omgeving. En onderweg valt er bij de smikkelplatskes van alles te beleven. Het overwegend onverharde parcours is niet het makkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend.”

Vrijwilligers

De Raamvallei Duomarathon is inmiddels een begrip onder de sportievelingen. “Dit jaar waren we dan ook binnen één week uitverkocht. Deelnemers uit het hele land komen graag naar Mill en omstreken. Een bedankje voor onze smikkelplatskes, alle artiesten en - niet te vergeten – onze vrijwilligers is hierbij wel op zijn plaats. Zij maken het evenement echt tot een onvergetelijke dag.”

“Als organisatie zijn we het hele jaar door met de duomarathon in de weer. Op de dag zelf zijn er zelfs zo’n honderd vrijwilligers in touw. Van het uitzetten van de route tot helpen bij de oversteek van drukke wegen en assistentie bij start en finish. We hebben zelfs mensen op de route, die kunnen helpen als een deelnemer getroffen wordt door een technisch mankement.”

Smokkelroute

Nieuw dit jaar is de smokkelroute, waarmee de organisatie aan de supporters en toeschouwers heeft gedacht. “Familie en vrienden van onze deelnemers kunnen gebruik maken van de smokkelroute, zodat ze hun op verschillende plaatsen kunnen aanmoedigen. Deze route – die ontwikkeld is in samenwerking met Ontdek Mill – is het gehele jaar door te fietsen. Hij zal verkrijgbaar zijn bij verschillende punten in Milll en omstreken én staat daarnaast ook op onze site: www.raamvalleiduomarathon.nl.”