Kom aanstaande vrijdagmorgen (21 september) naar de Nationale Burendag op de Acaciahof in Mill en zie met eigen ogen hoe de Acaciahof de warme zomer van 2018 heeft overleefd.

Niemand zal het zijn ontgaan dat de zomer 2018 bijzonder extreem is geweest en waarin menig (water-tekort) record is verbroken.

Ook de groene parel aan de Hoogstraat in Mill, de Acaciahof, ontkwam niet aan deze buitengewoon extreme omstandigheden. Omdat de beplanting van de Acaciahof nog pril is, is deze vanzelfsprekend ook erg kwetsbaar.

Niettemin zal iedereen hebben kunnen vaststellen dat de Acaciahof deze droogte heeft overleefd, sterker nog, het park ligt er geweldig bij!

Dit alles is te danken aan de vrijwillige inzet van de groenploeg, aangevuld met de “waterploeg”. Dagelijks is het park volop beregend middels een op effectieve wijze gerealiseerde beregeningsinstallatie.

Door deze inspanning is vrijwel de volledige aanplant van het park behouden gebleven en kan er volop genoten worden van een prachtige parel die Mill inmiddels rijk(er) is geworden. Het is dan ook beslist de moeite waard om een bezoek te brengen aan het voormalige oude kerkhof om met eigen ogen te zien welke bijzondere metamorfose de locatie de afgelopen tijd heeft ondergaan.

U zult versteld staan!