Foto: RobertWestera.nl

Aanstaande zaterdag (29 september) start het nieuwe blues-seizoen bij Café Royal aan de Kerkstraat in Mill.

Zoals gebruikelijk is er tot en met april iedere laatste zaterdag van de maand live blues te horen. Dit seizoen start komende zaterdag om 22.00 uur met The Goshawks. Uiteraard is ook dit seizoen iedere blues-avond weer gratis toegankelijk.

De band The Goshawks is medio 2013 opgericht door gitarist Leander Nijland, die als doel had een band op te zetten met goede muzikanten en een veelzijdig repertoire. De muziek van deze band is dan ook niet onder een enkel genre onder te brengen. Zo bevat het repertoire o.a. elementen van Chicago/Texas blues, Swing, Rock 'n Roll, New Orleans en Country.

Zanger Richard Koster klinkt met zijn stem en scheurende harmonica alsof hij door de duivel op de hielen wordt gezeten. Bij tijd en wijle weet hij het publiek in trance te brengen. Hij wordt in dit alles bijgestaan door de flitsende gitaarrifs van Leander op zijn Stratocaster en een zeer ervaren ritmesectie.

Na een enkel optreden bleek al snel dat er op het podium sprake was van een dusdanig spontane en energieke samenwerking, dat besloten is om vaker in deze bezetting op te treden. Zo werd de totstandkoming van de band The Goshawks een feit.

Bandleden

  • Richard Koster (Zang/mondharmonica) / o.a. Cuban Heels
  • Leander Nijland (slide/gitarist) / ex-Thomas Toussaint Band
  • Jules van Brakel (bassist) / o.a. ex-King Mo
  • Antoon Aukes (drummer) / div. bands en muziekdocent Conservatorium

Meer weten over het komende bluesseizoen of alle andere activiteiten in en rond Café Royal in Mill? Zie dan de site www.caferoyalmill.nl.