Een van de diensten van LZC is Mantelzorg. De dienst bestaat uit een werkgroep en een kerngroep.

Zij organiseren themabijeenkomsten met als belangrijk doel ‘de Langenboomse mantelzorgers te informeren en te ondersteunen”. We zijn nu bezig met het voorbereiden van onze Thema – avond op maandag 1 oktober. De titel van deze avond: Erkennen en Herkennen van de Mantelzorger. Nog steeds weten velen onder ons niet wat nu eigenlijk Mantelzorg is maar ook niet, maar ook is niet voor iedereen duidelijk wanneer je zelf Mantelzorger bent.

Toch is 1 op 4 Nederlanders Mantelzorger. Dus ook in Langenboom moeten veel mensen Mantelzorger zijn. En ze zijn een van onschatbare waarde. Ze vervangen of ondersteunen de professionele hulp.

De avond wordt verzorgd door de toneelgroep Vier in één van de SWOM. Ze zullen een drietal scenes opvoeren over situaties waar Mantelzorgers mee te maken krijgen. Na iedere scene gaan we in gesprek met elkaar.. We worden mede ondersteund door Yvonne Berkens coördinator van de Brabantse Raad voor Informele zorg.

We hopen dat we met deze invulling Mantelzorg aansprekend in beeld te brengen.

Mochten Mantelzorgers geïnteresseerd zijn om met ons mee te denken over de invulling van themabijeenkomsten zouden we blij zijn als we de werkgroep kunnen uitbreiden.

Dus noteer: maandag 1 oktober 19.30 uur inloop en aanvang 20.00 uur in De Wis.