Van links naar rechts dokter Mark Curré, Edith van Heteren en Gerry Jacobs (Foto: Elly Meijnders)

Op maandag, 8 oktober zal er in Myllesweerd, Kerkstraat 3 in Mill een informatieavond zijn over Alzheimer met als onderwerp “Dementie en levenseinde”.

Inloop om 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur. De avond wordt georganiseerd door een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de KBO, SWOM en Pantein in samenwerking met de Stichting Alzheimer Land van Cuijk en Gennep. Toegang is gratis inclusief een kopje koffie of thee.

Spreker

Mark Curré zal als spreker deze avond verzorgen. Hij is verbonden aan het hospice Cocon in Sint Anthonis en is huisarts in Rijkevoort en Oploo. Francine van der Duijn, bestuurslid van de SWOM, zal als voorzitter van de werkgroep de presentatie van de avond doen. Twee ouderenverpleegkundigen van Pantein Edith van Heteren en Gerry Jacobs zullen eveneens aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en uitleg te geven.

Geboeid

Dokter Curré heeft al eerder een dergelijke avond verzorgd in Cuijk. “Daar heeft een volle zaal met mensen toen zo’n 2 ½ uur geboeid zitten luisteren. Ik vertel en de mensen kunnen gelijk reageren. In Cuijk gaven mensen voorbeelden waar zij mee zaten. Ik kan dan advies geven hoe ik dat zou oplossen”, aldus Mark Curré.

Zorg nodig?

Indien u de avond niet kunt bijwonen omdat uw zorgvrager met de ziekte dementie zorg nodig heeft, dan kan deze ’s avonds terecht bij Zorgboerderij de Horst. Als u hier gebruik van wilt maken graag even van tevoren bellen naar tel. nr. 0485-453603, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vervoer

Indien u vervoer nodig heeft voor die avond, kunt u dit aanvragen bij de Ouderen Hulp Dienst van de SWOM op maandag, woensdag en vrijdagmorgen van 09.00 tot 10.00 uur, tel. 0485-455470. Nadere informatie op de website www.swomill.nl.