Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met de mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc. Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Tips voor de Android smartphones en tablets

Je kunt een webpagina als sneltoets op een van je beginschermen plaatsen. Dit is erg gemakkelijk voor een webpagina die je regelmatig bezoekt. Op een Android toestel surf je meestal met de standaard browser (app Internet of app Browser) of met app Chrome.

Methode 1
Open de app en surf naar de webpagina. Tik op het menu-symbool (3 puntjes of streepjes), hierin vind je een van de volgende mogelijkheden: Sneltoets op startpagina, Toevoegen aan startscherm, Sneltoets toevoegen of iets dergelijks. Tik hierop. De website wordt dan als knop weergegeven op je beginscherm.

Methode 2
Open de Google-Chrome-app en surf naar een webpagina. Maak van deze pagina een bladwijzer. Meestal doe je dit door achteraan de adresbalk op de ster te tikken. Het kan ook zijn dat je dit met behulp van het menu moet doen. Om een opgeslagen webpagina te bezoeken, ga je naar de Google-Chrome-app en ga via het menu-symbool (3 puntjes of streepjes), naar: Bladwijzers, en maak je keuze.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13:30 tot 14:30 aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader).

Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!