Foto: Toon Ermers

Op zondag 30 september zijn ruim 150 mensen uit de 5 geloofsgemeenschappen van Parochie De Goede Herder op bedevaart geweest naar de Zoete Lieve Vrouw van ’s-Hertogenbosch.

Hierbij waren ongeveer 100 koorzangers van de 5 gemengde koren uit die 5 geloofsgemeenschappen. Daarnaast waren er inwoners uit de 5 kerkdorpen die op eigen gelegenheid naar Den Bosch waren gereisd. In een goed gevulde St. Jan werd een prachtige mis gezongen. Voor de koorleden een bijzondere ervaring om in zo’n grote kathedraal met zovelen samen te zingen. De beide pastores van PDGH en een diaken gingen voor in de H. Mis. Daardoor waren er in de kerken van PDGH op deze zondag geen missen.

Het werd in de kathedraal van Den Bosch een sfeervolle viering die werd afgesloten met een massaal gezongen lied voor de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch.

Na afloop van de mis gingen de zangers en de meegereisde bedevaartgangers naar een horecagelegenheid waar onder het genot van een paar koppen koffie en natuurlijk een Bossche Bol gezellig nagepraat werd.

Iedereen was van mening dat een dergelijk gezamenlijk optreden voor herhaling vatbaar was. De zangeressen, zangers en bedevaartgangers vertrokken rond 3 uur uit Den Bosch met een goed gevoel, vanwege het geslaagde optreden in de St. Jan.