Op zondag 28 oktober en 4 november a.s. exposeren Miriam Meulepas, Beppie Nabuurs-Jacops en José Keurentjes in het Koningskerkje te Vierlingsbeek.

José Keurentjes uit Wanroij is gespecialiseerd in het werken met olieverf. Zij past de nat in nat techniek toe waardoor er prachtige kleurovergangen ontstaan. Haar landschappelijke en industriële abstracte schilderijen laten steeds iets tot de verbeelding over. Haar ervaringen en observaties worden intuïtief en op gevoel afgebeeld op doek. Hierdoor behoudt het werk zijn spontaniteit. José laat zich niet beïnvloeden door trends. Haar werk heeft een geheel eigen karakter.

Beppie Nabuurs-Jacops uit Sint Hubert werkt graag met vele verschillende materialen. Haar werk is veelal een weerspiegeling van de vele emoties uit het leven. Ze is altijd op zoek naar de juiste materialen dat voor haar gevoel het werk versterkt. Ze houdt van de sleetse uitstraling van oud papier, ijzer en hout en gebruikt dit veel in haar werk. Door het vele gebruik van recycle materiaal krijgt het op deze manier een tweede leven. De stik- en collagetechniek die ze toepast op haar tekeningen en ontwerpen geven het werk meer spanning. Toevalligheden die tijdens het vele experimenteren ontstaan, zorgen voor een verrassend effect.

Beeldend kunstenaar Miriam Meulepas uit Wanroij maakt beelden van water gedragen polyester met als thema de kwetsbare mens. Vergankelijkheid en psychische stoornissen spelen hierbij een belangrijke rol. Ze toont de emoties van deze mens. Ook de emoties die zij door deze stoornis juist niet kunnen tonen. Er is voor deze mens weinig plaats in onze perfectionistische en gehaaste samenleving. Maar juist deze ‘imperfectie’ maakt deze mens zo uniek. Dat is wat Miriam zo fascineert! Wat schuilt er achter deze blik?

Naast dit confronterende werk maakt ze ook fantasievoertuigen van oude machineonderdelen die bestuurd worden door een eigen ontworpen volkje van keramiek. Dit is voor haar pure ontspanning omdat ze daarin haar fantasie de vrije loop kan laten. Toch sluit het perfect aan bij haar emotionele en confronterende grote werk. Juist deze afwisseling schept voor haar een balans.

Tijdens deze expositie speelt het akoestische duo Djoly Faraday. Zij brengen zowel eigen werk als covers ten gehore. Het duo bestaat uit Djoly Janssen en Stephan Brouwers. Stephan heeft een geheel eigen manier van gitaar spelen. Hij onderscheidt zich door zijn soepele techniek en warme sprankelende sound. Djoly is een veelzijdig zangeres met een aangenaam eigen geluid. Ze zijn geïnspireerd door artiesten als Newton Faulkner, Fink, Ed Sheeran en Eefje Visser.

De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur in het Koningskerkje, Spoorstraat 17 te Vierlingsbeek.