Tot eind dit jaar is er een expositie te zien in de bibliotheek in Mill van Joke van Hees uit Grave met schilderijen en Joyce Zitter uit Cuijk met haar collectie brei- en haakwerk in de vitrines.

Joke is kunstenares en woont in Grave. Ze schildert abstract met olieverf op doek Ze vindt het een uitdaging emoties uit te beelden en op te roepen door middel van haar werken. Je kunt door haar werk geraakt worden.

Ze laat zich helemaal leiden door wat er in haar opborrelt, en gaandeweg ontstaat datgene wat ze weer wil geven. Tekenen en schilderen doet ze van jongs af aan. Haar werken zijn kleurrijk, expressief, intens en soms ook organisch. In de loop der jaren heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld.

De laatste jaren schildert ze ook realistisch werk, wat een mooie uitdaging is. Je moet dan denken aan een portret, dier, bloemen enzovoort.

Naast het schilderen tekent ze ook mandala’s, de laatste jaren met een Keltische rand. Ze zet met potlood een patroon op en gebruikt kleurpotloden om ze in te kleuren. Veel aandacht heeft ze voor kleurtechnieken. Zentangles tekenen is iets wat ze ook graag doet.

Wilt U meer weten over Joke van Hees, kijk dan op www.jokevanhees.nl.

Joyce woont in Cuijk en is sinds januari 2017 vrijwilligster in de Bibliotheek van Cuijk. Daar heeft ze haar brei- en haakwerk de afgelopen periode geëxposeerd en veel lovende reacties ontvangen. Ze vindt het leuk om ook bij ons in Mill haar “handwerk” te laten zien. Sinds haar pensioen, handwerkt ze zo vaak mogelijk ter ontspanning. Tijdens haar werkzame periode deed ze dit ook al in haar spaarzame vrije momenten. De laatste jaren haakte ze vooral tassen en sinds kort ook de-kens/spreien. Ook breit ze truien en vesten voor haarzelf en anderen, maar vooral voor haar klein-kinderen. Een kleine selectie hiervan laat ze ons in de bibliotheek zien.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

  • Maandag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.30 uur
  • Vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Zaterdag 10.00 tot 13.00 uur

De bibliotheek is te vinden in het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.