Op een hoofdveld in Landhorst, dat meer op een toendra leek dan een voetbalveld, speelde DWSH’18 de streekderby tegen Menos. Een paar weken terug versloegen zijn titelkandidaat De Zwaluw, dus de bezoekers waren gewaarschuwd. DWSH’18 trad deze middag aan in een 3-5-2 opstelling, waarbij Jordy Maas weer onder de lat stond.

Met deze verrassende speelwijze combineerde DWSH’18 aardig, had het veel balbezit en creëerde het een aantal kansen. In de 10e minuut is het Siem Lubach die zijn ploeg op voorsprong schiet. Na een vrije trap komt de bal bij Tom Verheijen die de bal strak terug legt op Frank en hij faalt niet; 0-1.

Hierna is het Menos dat met een verraderlijke vrije trap van 30 meter voor gevaar zorgt. Echter kan keeper Jordy de snel dalende bal naar de zijkant weg werken. Hierna volgen nog enkele kansen voor DWSH’18 maar het zijn zeven dolle minuten voor rust die voor een andere ruststand zorgen.

Zo is het twee keer Math van de Straaten die de bal na een omhaalvoorzet (0-2) en na een knappe individuele actie voorbij de keeper krijgt; 0-3. Het is Math die daarna in de zestien wordt gevloerd en de terecht gegeven penalty wordt koeltjes door Rody van Abel benut; 0-4.

Echter is dit niet de ruststand: het is Menos dat door een goede lage voorzet en een simpele voetbeweging Jordy kan verschalken: 1-4.

Na de rust is het de thuisploeg dat uit een ander vaatje tapt. Met veel bombarie met harde overtredingen en onzinnig gepraat proberen ze DWSH’18 en de scheids te beïnvloeden. Na vijf minuten lukt dit echter maar een keer. De scheids geeft na een onschuldig luchtduel een penalty voor Menos, waarbij ook de trainer van Menos niet weet waarom. De penalty wordt onhoudbaar ingeschoten en zo is het verschil van drie naar twee. Hierna zet de thuisploeg door en is het een lange bal die achter de verdediging valt en voorbij Jordy wordt geschoten; 3-4.

Met zes gele kaarten in de tweede helft is het anti-voetbal van Menos gelukkig niet voldoende om DWSH’18 aan het wankelen te brengen. Zij houden uiteindelijke relatief makkelijk stand en winnen terecht met 3-4.

Zondag komt subtopper Merselo op bezoek op sportpark De Binding in Wilbertoord.