Zaterdagavond 24 november reisde de damesploeg van MHV ’81 af naar het West-Brabantse Wouw, om de achtste wedstrijd van het seizoen te gaan spelen tegen handbalvereniging Heerle.

De tegenstander stond voorafgaand aan de wedstrijd op plaats 10 in de competitie. De week daarvoor speelde MHV een overtuigende thuiswedstrijd tegen VHC uit Valkenswaard en won deze ruim (45-25). MHV keek er dan ook naar uit om deze flow door te gaan zetten en hiermee koploper in de competitie te blijven.

MHV startte de wedstrijd in de aanval erg matig door veel persoonlijke fouten. Heerle wist hier echter niet van te profiteren, doordat de verdediging van MHV wel scherp was. Het begin van de eerste helft liep dan ook erg gelijk op. Naarmate het einde van de eerste helft naderde, kwam MHV op voorsprong door wat snelle tegenaanvallen. De dames gingen de kleedkamer in met een ruststand van 8-12.

De start van de tweede helft verliep wederom erg rommelig aan de kant van MHV. Desondanks had Heerle erg veel moeite met het snelle spel van MHV. Hierdoor wisten de Millse dames in de tweede helft de stand verder uit te breiden. De voorsprong bleef echter beperkt, doordat veel kansen gemist werden. De dames van MHV moesten daardoor scherp blijven, zodat Heerle niet terug kon komen. Een wederom sterk keepende Linda Fick was er uiteindelijke medeverantwoordelijk voor dat de voorsprong niet meer in gevaar kwam. De Millse dames lieten 16-24 als eindstand op het scorebord noteren.

De nummer 2 Hellas en de nummer 3 HMC speelden beiden gelijk. Hierdoor loopt MHV een puntje verder uit in de competitie. De dames van Habo’95 wonnen wel en staan nu op de tweede plaats, gevolgd door HMC en Hellas.

Volgende week, zaterdagavond 1 december, staat de thuiswedstrijd tegen WPK/Westlandia DS2 op het programma. Deze wedstrijd start om 20:00 uur in de Looijerij in Mill. Momenteel staat Westlandia op de achtste positie op de ranglijst met 4 punten uit 6 wedstrijden.

Op de site van MHV ’81, www.mhv81.nl, vind u alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV ’81.