Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor mensen die nog lekker actief bezig willen zijn.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Het primaire doel is om mannen/vrouwen bij elkaar te brengen, ze via Walking Football aan het sporten en bewegen te krijgen en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe. Met Walking Football krijgen 55-plussers die niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor spelers die daarnaast ook nog het sociale aspect van het voetbal willen beleven.

DWSH’18 (Sint Hubert - Wilbertoord) wil het Walking Football nu ook op zetten voor mensen uit deze regio.

Zij verzorgen en begeleiden dit nieuwe concept op de eigen sportaccommodatie. De oefeningen worden op eigen niveau van de deelnemers aangeboden. De training wordt gestart met een warming-up, daarna worden oefenvormen gedaan en er wordt afgesloten met een partijtje Walking Football. Bij deze eindpartij mag er niet worden gerend. Verder wordt er gespeeld op een veld van 42 x 21 meter en er mag continu worden door gewisseld.

Dus kent u iemand die niet verbonden is als lid aan DWSH’18, maar toch een balletje wil trappen, nodig hem of haar dan ook uit om zich aan te melden. Bij voldoende aanmeldingen zal in het begin van het nieuwe jaar via een informatieavond e.e.a. worden toegelicht en of we dit kunnen realiseren, op welke dag/avond enz.

Heeft u belangstelling? Dan zien wij graag uw reactie via het aanmeldformulier op onze website: www.dwsh18.nl. Dit graag insturen voor 31 dec. 2018 naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hopelijk zijn er veel fanatiekelingen die dit Walking Football-concept met ons willen starten.