In een enerverende wedstrijd wisten de jeugdige volleybalsters van Vollan MB1 het kampioenschap van de 1ste seizoenshelft in de wacht te slepen.

De speelsters zelf hadden hier wellicht nog geen rekening mee gehouden. Supporters echter we degelijk. Een volle tribune gaf de speelsters kennelijk een boost. Het spel in de 1ste set liet toch wel enige tekenen van spanning zien bij de speelsters van Vollan en was het een gelijkopgaande strijd die met minimaal verschil, 25-22, werd gewonnen.

De setwinst werkte bevrijdend op het team van de beide coaches, Mark en Antoine, wat uiteindelijk resulteerde in setwinsten van 25-17 in zowel set 2,3 en 4. Door deze 4-0 overwinning werden er 5 punten aan het totaal toegevoegd en werd het team onbereikbaar voor de concurrentie.

Een compliment aan het team inclusief de trainer en de coaches is zeker op zijn plaats. Na het loodzware seizoen afgelopen jaar waarin ze bijna puntloos bleven, bleef het team toch enthousiast, zowel tijdens de trainingen als in de wedstrijden. Een mooie en welverdiende beloning voor het doorzettingsvermogen van de speelsters. Proficiat meiden met deze prima prestatie.

Voor Vollan DS 1 was de wedstrijd tegen koploper Havoc uit Haps de sleutelwedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Wilde Vollan in het spoor blijven van de koploper dan zou er in ieder geval winst behaald moet worden. Helaas zat er in deze wedstrijd niet in. Wel hebben de speelsters de huid duur verkocht. De 1ste 2 sets werden nog ruim verloren met 25-20 en 25-17. Vollan zou Vollan echter niet zijn als zij alsnog niet zouden proberen een goed resultaat neer te zetten. Een 25-27! Setwinst bracht ze weer volledig terug in de wedstrijd. Ook de 4de set werd een prooi voor Vollan met 25-17 waardoor uiteindelijk een 5 de set de beslissing moest brengen. Helaas ging deze set met 15-13 op het nippertje verloren en dus ook de wedstrijd met 3-2 maar gelukkig blijft de schade hierdoor beperkt. Er is nog van alles mogelijk deze competitie en owee meiden als jullie de handdoek door deze nederlaag al in de ring gaan gooien. Gaan we niet doen he.

Vollan DS2 moest de huishoudelijke taken opschuiven naar de middag omdat zij reeds om 11.00! uur al aan moesten treden tegen HLB van Daal uit en in Den Dungen. Een 4-0 nederlaag tegen een tegenstander die nog volop in de race is voor het kampioenschap is geen schande en was wellicht ingecalculeerd. Vollan MC 1 behaalde een prima 4-0 overwinning tegen het onderaan de ranglijst bungelende Spirit uit Rosmalen.

Voor Vollan MC1 zit de 1ste seizoenshelft erop en met een plaats in de middenmoot van de poule zullen zij zeker niet ontevreden zijn.