Op zaterdag 5 januari 2019 speelde dames 1 van MHV’81 een thuiswedstrijd, tegen Internos uit Etten-Leur. MHV heeft in de eerste helft van de competitie maar 1 punt verspeeld, door gelijk te spelen tegen Habo’95. Ze voeren dan ook de ranglijst aan met 19 punten, gevolgd door Habo’95 met 16 punten.

Na drie vrije weekenden, moesten de dames van MHV zich weer opladen voor de tweede helft van de competitie. Internos stond op dat moment op een vierde plaats met 14 punten. De Millse formatie liet de eerste minuten van de wedstrijd gelijk zien waarom ze bovenaan staan. De score werd geopend door de thuisploeg. Hierna volgden enkele gemakkelijke doelpunten, waardoor de stand 6-1 werd. Met name Evi Bens vond vanuit snelle break-outs gemakkelijk het net. Internos was wakkergeschud en probeerde de stand om te buigen. De gasten veranderden hun dekkingsvorm, waardoor MHV meer moeite had met scoren. De dames van MHV maakten daarnaast meer fouten en kregen de bal niet tussen de palen gegooid. Het verschil bleef hierdoor steeds 3 á 4 doelpunten. De teams gingen de kleedkamer in met een 14-11 ruststand.

Coaches Van den Akker en De Gier zijn duidelijk geweest in de kleedkamer. Er moest met meer overtuiging gespeeld worden. In de eerste minuten van de tweede helft was dit direct zichtbaar. Door drie doelpunten aan de Millse zijde, werd het 17-11. Marijn Weren en Laura Swinkels namen de ploeg met sterk spel op sleeptouw. Met lange, trage aanvallen probeerde Internos het tempo uit de wedstrijd te halen. Door een gebrek aan concentratie in de verdediging kon de ploeg uit Etten-Leur blijven scoren. Internos bracht de achterstand terug naar 24-21. De dames van MHV lieten zich echter niet verder van de wijs brengen en liepen weer gemakkelijk uit naar 27-21. De laatste minuten werden rustig uitgespeeld. Eindstand: 28-24 voor de Millse ploeg.

Volgend weekend staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Aanstaande zaterdag start om 20.00 uur, in De Looierij, de wedstrijd tegen hekkensluiter SC Twist uit Vlaardingen.