Afgelopen zaterdag, 12 januari, speelden de dames van MHV’81 wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen SC Twist uit Vlaardingen.

Om 20.00 uur klonk het startsignaal in sporthal De Looierij. De openingstreffer werd gemaakt door de uitploeg. Vervolgens maakte de Millse ploeg haar eerste doelpunt, waarna het scoren telkens werd afgewisseld. Aan de kant van MHV werden veel kansen gemist. De wedstrijd ging in de eerste 20 minuten dan ook gelijk op, tot een stand van 6-6. Uiteindelijk kon MHV een klein gaatje slaan van 3 doelpunten: 10-7. De dames van SC Twist probeerden met lange aanvallen het tempo uit het spel te halen. Door geconcentreerd te blijven verdedigen, wist de Millse formatie de voorsprong te behouden. Hierdoor gingen de ploegen met een stand van 12-9 de kleedkamer in.

Gedurende de rust werden, door coaches Rob van den Akker en Bas de Gier, de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. De tweede helft begon dan ook met een doelpunt voor de thuisploeg. De dames uit Vlaardingen lieten zich echter niet uit het veld slaan en kwam weer dichterbij: 14-12. Gedurende deze helft bleef het verschil tussen beide ploegen klein. Verdedigend stond MHV sterk, maar aanvallend bleef het spel slordig. Open kansen en strafworpen werden gekeerd door de keepster van de tegenstander. In de slotfase stopte keepster Linda Fick vier strafworpen. Mede hierdoor kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand 19-17.

Op hetzelfde moment verloor directe concurrent Habo’95 uit Boekel de uitwedstrijd in Etten-Leur. Hierdoor staan de dames van MHV zeven punten los op de nummer 2 en 3. Deze ploegen hebben beiden een wedstrijd minder gespeeld.

Volgend weekend staat, tijdens de nieuwjaarsborrel van MHV, de derde thuiswedstrijd op rij op het programma. Op zaterdag 19 januari begint om 19.00 uur de wedstrijd tegen Houten DS1, in sporthal de Looierij.