DWSH’18 is voetbalmaand februari goed gestart. Na de competitieoverwinning bij GVV’57 en de oefenzeges op WHV en SVOC’01 stond een uitwedstrijd op het programma tegen het ongeslagen SCV’58.

In de thuiswedstrijd pakte de Velpse ploeg de periodetitel door DWSH’18 met 3-5 te winnen. Zonder de lang geblesseerden Roy Hutting en Math van der Straaten werd er op een drassig veld om half 3 afgetrapt.

In de eerste helft heeft DWSH’18 het verdedigend goed staan. SCV’58 kwam bijna niet in de buurt van Jordy Maas en komt de thuisploeg maar tot een kansje, welke niet resulteert in een doelpunt. Daartegenover waren er verschillende kansen voor DWSH’18. Echter kregen Siem, Job, Hugo en Rody de bal niet achter de Velpse keeper. De lange-ballen-tactiek van SCV’58 heeft DWSH’18 onder controle en zo is de beginstand ook de ruststand; 0-0.

De prima spelende blauw-zwarten voelden in de rust dat er wat te halen was bij de koploper maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Tot back Bart Derks zich in de 72e minuut back met een lange rush ging bemoeien met het aanvalsspel. Zijn rush werd in het strafschopgebied gestopt met een overtreding door een SCV’er. De scheidsrechter twijfelt geen moment en geeft de penalty makkelijk. De mogelijkheid om de koploper op een achterstand zetten wordt verzilverd door Rody van Abel; 0-1. Na het doelpunt is het SCV’58 dat moet komen, maar de lange ballen brengen de DWSH-verdediging niet in de problemen. Het zijn de bezoekers die met de vrije ruimte op de SCV-helft goed omgaan. Met een werkelijk schitterend afstandsschot bezorgt Frank Thelosen SCV’58 definitief de eerste competitienederlaag.

Een goed spelend en hardwerkend DWSH’18 velt zo de koploper. Door de overwinning stijgt de fusieclub weer een plekje op de ranglijst. Volgende week komt vv Sambeek op bezoek op het Breexsel. Zij versloegen vandaag, met veel pijn en moeite, Fiducia met 2-1.