De toeschouwers in Langenboom hoopten op een zonnig voetbalfeest, maar hun verwachtingen werden nauwelijks ingeleverd tijdens de ontmoeting van SES met SIOL.

Uiteindelijk was het de thuisspelende partij die een achterstand omboog in een overwinning. Matchwinnaar was Niek Nooijen, die ook deze week twee keer het net vond.

De start van de wedstrijd was slap en er werden veel fouten gemaakt. Zowel spelers van SIOL als SES kregen het niet voor elkaar om ballen goed weg te werken en er werd nauwelijks een aanval opgezet. Toch was daar uit het niets de 0-1. Djavano Amanupunnjo was degene die de SES verdediging verraste. Jasper Nooijen was vandaag de wat onwennige laatste man, maar zijn spel groeide naarmate de wedstrijd vorderde. SES routinier Gijs Bens gaf zijn team weer hoop door op slag van rust keeper Dylan Janssen te testen met een schot. Janssen had de bal niet klem en het was Nooijen die alert reageerde.

SES trainer Ton Berens heeft zijn team weten op te peppen, want in de tweede helft kwam SES goed uit de startblokken. Toch leek het schot van Nooijen in de 48e minuut geen doelpoging. Zijn bal veranderde echter zo van richting gedurende de vlucht dat sluitpost Janssen verrast werd. 2-1. Daarna wilde SIOL wat terugdoen en keeper Jon de Klein werd meermalen getest. SES wist gebruik te maken van haar lengte voorin, waardoor iedere lange bal vervaarlijk met het hoofd werd verlengd. Twee keer 1-op-1 voor zowel Niek als Melvin leidde niet tot een uitbreiding van de score. In de slotfase was het juist SIOL dat de grootste kans had op een gelijkmaker. De Klein zat er goed bij en verdediger Roy van Melis haalde de bal zelfs van de lijn. Met het fluitsignaal van scheidsrechter van Berlo kwam er een einde aan de wedstrijd en SES verstevigde haar 2e plaats in de vierde klasse H.

36. Djavano Amanupunnjo 0-1, 45. Niek Nooijen 1-1, 48. Niek Nooijen 2-1.