Foto: Günther Robbrecht

Na een ontspannen start van de competitie zonder enkele verwachting was het afgelopen zaterdag 23 februari een historische dag voor MHV ’81. De C-Meiden staan op het punt om afdelingskampioen te worden in de hoogste klasse voor de Jeugd in Nederland.

De meiden leken, in tegenstelling tot de begeleiding, zeer relaxed. Haren gevlochten en alles op orde startte ze de wedstrijd. In de beginfase had Elke van Haren een zeer groot aandeel in het verdere verloop van de wedstrijd. Met enkele fantastische reddingen zette ze de toon bij de meiden. Fantastische aanvallen over diverse schijven, een verdediging die stond als een huis. Een handbalspelletje van hoog niveau.

Als snel bleek dat de tegenstander uit Geleen leuk mee mocht spelen maar niet veel had in te brengen. Mooie combinaties van Lara, Fenna en Eef samen met Diede en Anke op de cirkel resulteerde in een 14-8 ruststand.

Na de rust kwam het team weer fel uit de startblokken. Britt verdedigde het doel prima met Pien en Nicole als sterke verdedigers voor zich. Luna, Sterre en Bibi pikte leuk hun goaltje mee. Met de begeleiding bestaande uit Twan, Lieke, Baukje en Yvonne aan de zijlijn klonk het eindsignaal. De eindstand was 30-23 in het voordeel van de Millse Meiden. MHV ’81 DC1 mocht zich kampioen noemen.

Het feest kon beginnen, met een buikschuiver werd het publiek bedankt voor alle support. Een vreugde dansje en foto’s. In het kleedlokaal uitbundig onder de douche. In de kantine stonden supporters te wachten tot de meiden luid zingend hun opwachting maakte.

Daar werden de meiden verrast met diverse presentjes en (heel bijzonder) een speciaal lied gezongen en gemaakt door Linda Fick. Sponsor, Bakkerij Manders, zorgde voor een lekkere traktatie voor het team. Bakkerij Manders super bedankt.

Het feestje duurde voor de meiden nog lang en er werd afgesloten met een heerlijk ontbijtje.

Nu op naar het NK op 13 april 2019 in Aalsmeer.