Op een winderig sportpark Het Breexsel speelde DWSH’18 hun thuiswedstrijd tegen Astrantia uit Middelaar. De heenwedstrijd in aan de andere kant van de Maas werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Ondanks de regen van afgelopen week lag het hoofdveld er prima bij.

De eerste 20 minuten in Sint Hubert verliepen evenwichtig. DWSH’18 kreeg drie kansjes terwijl Astrantia daar twee. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een diepe bal werd niet goed ingeschat door de DWSH-verdediging en de spits kon een hoek uitkiezen. Zonder twijfelen schoot hij de bal uit de lucht binnen: 0-1. Hierna kreeg DWSH’18 nog een halve kans echter ging deze bal ruim over het doel. De minimale achterstand werd mee de rust ingenomen.

De tweede helft, met de wind mee, begon met een regen van kansen. Echter krijgen de spelers van DWSH’18 de bal niet achter de Middelaarse keeper. Tot de 65e minuut. Het is de hardwerkende Roy Hutting die van eigen helft vertrekt en alleen op de keeper afgaat. Nu schiet hij de bal over de inkomende keeper heen; 1-1. Een terechte aansluitingstreffer en nog genoeg tijd om opzoek te gaan naar de bevrijdende 2-1. In de 93e minuut komt dé mogelijkheid op het doorslaggevende doelpunt. Een voorzet belandt op een hand van een verdediger van Astrantia en de scheids geeft terecht een penalty. Nadat de commotie voorbij is, twee rode kaarten voor Astrantia, mag Rody aanleggen om de drie punten binnen te schieten. Echter raakt hij hard de paal en de daaropvolgende corner brengt ook geen succes. Hierna fluit de goed leidende scheidsrechter af: 1-1.

Zo eindigt ook de tweede ontmoeting van het jaar met Astrantia in een 1-1 gelijkspel. Volgende week komt subtopper GVV’57 op bezoek voor weer een thuiswedstrijd op Het Breexsel. Van de Graafse ploeg werd onder Siberische omstandigheden eerder dit jaar nog verslagen.