Circuitpark De Kuilen in Langenboom zal in het komend weekend weer bol staan van de motorsport.

Na alle negatief klinkende berichten van de laatste tijd in de media omtrent de toekomst van het gerenommeerde circuit De Kuilen nu weer gewoon een topwedstrijd! Na het wegvallen vanwege het slechte weer van de eerste ONK die voor Emmercompascuum op het programma stond, zal het ONK 2019 van de KNMV in Mill beginnen met een laagdrempelige tweedaagse. Op zaterdag 23 maart rijden de jeugdklassen 50cc, 65cc en 85cc en ook de populaire KNMV Cupklassen 250cc en 500cc. Deze klassen rijden twee manches en zelfs in de 50cc is het met ruim 50 deelnemers volle bak. Na de trainingen opent de 50cc klasse om 11.30 uur het programma. Op zaterdag zijn de wedstrijden GRATIS toegankelijk.

Zondag

Op zondag wordt het ongetwijfeld druk in de ONK wedstrijden in de 85cc, 125cc, 250cc en de 500cc. Er is nog geen pijl op te trekken wie er allemaal achter het starthek zullen staan maar het lijkt zeker dat vele toppers mee zullen rijden in diverse klassen. De vaste WK rijders zullen niet van de partij zijn omdat er op dezelfde dag een Grand Prix in Engeland wordt verreden. Maar verder wil iedereen de kans aangrijpen om te rijden op het populaire circuit in Langenboom. Het ONK is naast de Dutch Masters de belangrijkste wedstrijdcyclus in ons land. De competitie is sterk en er zijn vele wedstrijden. Vorig jaar werd Sven van der Mierden kampioen voor Lars van Berkel en Roy van Heugten in de 500cc. Ook John Cuppen uit Escharen blies een aardig partijtje mee en eindigde op plaats 11. Dit jaar gaat de JTX rijder in de 250cc klasse rijden en hij wil om te beginnen in Mill een goede beurt maken.

Kay Ebben wil naar het podium

Vorig jaar kwam Kay Ebben uit Wilbertoord in Mill op de hoogste trede van het podium in de ONK. In kampioen Youri van ’t Ende moest de 22-jarige rijder zijn meerdere erkennen maar Ebben gaf uitstekend partij en werd ondanks diverse nulscores door pech tweede in het ONK. Dit jaar is Kay van Yamaha overgestapt naar KTM en heeft daar na trainingen met zijn nieuwe team in o.a. Italië al een goede klik mee gekregen. In de Wintercross in Groesbeek werd hij in een sterk veld al zesde. Zeker in Mill wil hij voor zijn fans, sponsors en familie op het podium eindigen, hij rijdt erg graag op zijn thuiscircuit. Maar Kay weet ook dat de concurrentie alleen maar zwaarder wordt omdat weer diverse jonge rijders als bijv. Raivo Dankers en Rick Elzinga ook zijn doorgestroomd naar de 250cc.

Ook de 125cc klasse is altijd bijzonder interessant. Loeka Thonies (Boekel), Jeremy Knuiman (Wijchen) en Rick Wennekes uit Haps reden vorig jaar al sterk en zij willen dit jaar zeker nog grote stappen gaan maken. Veel aanstormend talent rijdt in de 85cc, een mooie klasse waaruit toppers zijn voortgekomen als Kay de Wolf, Kay Karssemakers, Scott Smulders en Ivano van Erp. Deze mannen kennen Circuit De Kuilen als hun broekzak en zullen de fans boeien.

Laagdrempelig

De entree is laag met slechts € 10 voor volwassenen vanaf 18 jaar, jeugd van 12 t/m 18 jaar dienen € 5,00 te betalen en de rest heeft gratis toegang! Laagdrempelig genieten van topsport dus op circuit De Kuilen waar MSC Mill een waardig gastheer zal zijn.