Op zaterdagavond 23 maart hadden de heren van MHV’81 de eerste van 2 kansen om kampioen te worden. Na de gewonnen wedstrijd tegen directe opponent BSAC uit Maasbree vorige weer, was Acritas HS1 uit Bakel de tegenstander.

Deze ploeg stond op een zevende plaats in de rangschikking en bij winst mochten de Millse mannen zich kampioen noemen. En zou voor de derde keer in korte tijd de vlag uit kunnen bij handbalvereniging MHV ’81 voor een binnengesleept kampioenschap.

In een sfeer- en bomvolle sporthal “de Looierij” werd in de eerste periode door een paar mooi uitgespeelde aanvallen en goed georganiseerd verdedigingsspel al snel een mooi gaatje geslagen. Beide teams gingen richting de kleedkamer met een 13 - 5 ruststand.

Ook in de tweede periode hadden de mannen uit Mill het betere van het spel. En werd de voorsprong langzaam gestaag uitgebouwd. Met nog 2 minuten op de klok konden de mannen langs de zijlijn op de bank beginnen aan een feestje. Hun teamgenoten daarbij begeleidend met gejuich en geklap richting het eind van de wedstrijd. De vele toeschouwers op de tribune in sporthal “de Looierij” volgden maar al te graag dit voorbeeld. Met 25 - 12 als eindstand op het scorebord was de buit binnen.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. De Millse formatie heeft zichzelf, na een sterk en stabiel seizoen, beloond met een terecht kampioenschap. Volgend jaar is MHV’81 HS1 wellicht terug in de wedstrijdsport en is de weg naar boven voor het mannenhandbal langzaam maar zeker ingezet. Met een team dat een mooie en gezonde mix is tussen jong en oud, ervaren en minder ervaren.

De heren van MHV en de technische staf willen het publiek bedanken voor hun steun. Volgende week staat de laatste uitwedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd tegen BSAC uit Maasbree, de nummer 2 in de eindrangschikking.