Onder een mooi lentezonnetje maar met een fris windje stond de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op het programma.

In de heenwedstrijd won DWSH’18 nog verrassend in de Siberische vrieskou met 0-2. De bezoekers waren dus gewaarschuwd. Met één wijziging ten opzichte van de vorige thuiswedstrijd startte om vijf over half drie de wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal was er het balbezit voor de bezoekers. Echter was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Na een kolderieke blunder kon Roy Hutting ongehinderd op de Graafse doelman af, echter redde hij knap op de inzet. Hierna trekt GVV’57 de regie naar zich toe. Zij komen dan ook snel op een voorsprong. Een diepe bal valt uit de kluts bij de aanvoerder voor de voeten. Hij twijfelde geen moment en schiet de bal in de verre hoek voorbij Jordy Maas; 0-1. Hierna scoren GVV’57 en DWSH’18 allebei, echter vanuit buitenspelpositie en worden beide doelpunten afgekeurd. De wedstrijd kabbelde richting het rustsignaal echter verdubbelen de bezoekers de tussenstand. Rens Kuppen gaat onder de bal door en de spits van GVV’57 plaatst de bal beheerst over Jordy heen; 0-2.

Na de rust zien we hetzelfde spelbeeld. DWSH’18 probeert wel mee te voetballen, maar vaak zijn de slordig in aannames en passes. Ook worden ze fysiek vaak afgetroefd. Na 60 minuten loopt GVV’57 nog verder uit. Over de linkerkant wordt een pass met buitenkant rechts verzonden op de alerte spits. Hij tikt de bal tegendraads achter Jordy; 0-3. Pas toen DWSH meer energie en felheid in de wedstrijd ging leggen, kwamen ze meer richting het doel van de bezoekers. Dit resulteerde in een bal op de kruising van Rody van Abel en in de treffer van Siem Lubach. Een vrije trap van Ruud Heurkens controleert hij knap en tikt hij voorbij de doelman; 1-3. Verder dan deze treffer kwamen de blauw-zwarten niet. Het is Jordy Maas die met twee knappe reddingen de schade beperkt houdt.

Zo eindigt deze thuiswedstrijd in een 1-3 nederlaag. Waar GVV’57 regelmatig liet zien aardig te kunnen voetballen, waren ze ook slimmer, sluwer en feller waren dan de thuisploeg. Volgende week zondag zijn onze vaandeldragers vrij maar daarna staat donderdag de inhaalwedstrijd met De Zwaluw op het programma en zondags de eerste ontmoeting met HRC’27 in Afferden.