De wedstrijd eindigde in een zwaarbevochten overwinning voor SES. Op deze zonnige zondagmiddag wist de ploeg uit Langenboom met 1-3 te winnen en strijdt zo nog mee voor de titel.

In de eerste helft startte Achates meteen fel aan de wedstrijd en was het rommelig bij SES. Een schot vanaf randje 16 werd goed gered door SES keeper Jon de Klein. Na een klein kwartiertje voetballen is het dan ook raak voor Achates. Een foute pass door het midden werd onderschept door Achates. Met een goede pass werd Teun Lemmen weg gestuurd en die faalde niet oog in oog met de keeper: 1-0. Na een half uurtje spelen is Gijs Bens erdoorheen en werd volledig neergehaald door Achates keeper Sjoerd Peeters, die hier ook terecht rood voor krijgt. De sluitpost van Achates werd vervangen door de 47-jarige reservekeeper Leon Weijers, die overigens uitstekend keepte.

In de tweede helft nog steeds SES in de aanval en Achates die met zijn alle de voorsprong probeerde te verdedigen. Dit deed Achates nog best aardig, tot na een uurtje voetbal Niek Nooijen erdoorheen is. Na een goede steekbal door het centrum kon Niek Nooijen zo doorlopen naar de goal en schoof hem erg beheerst rechtsonder in de hoek: 1-1. Vlak na dit doelpunt was er een grote kans voor Achates. Een lange bal van achteruit op de snelle Teun Lemmen die 1 op 1 gaat met keeper Jon de Klein, maar de keeper van SES redde knap. Hierna was SES alleen nog maar in de aanval, maar het balletje wil maar net niet goed vallen. Zoals bij de kans van Gijs Bens, zijn schot werd aangeraakt en belandde op de lat. Een paar minuten later was Gijs Bens weer niet gelukkig in de afwerking. Goede actie van Tijn Cuppen, die hem breed legde op Gijs Bens. De aanvoerder van SES kapte nog een keer maar schiet vervolgens hoog over. Dan 5 minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. Het mislukte schot van Niek Nooijen belandde zomaar in de voeten van invaller Tijn Cuppen, die hem vervolgens de goal in werkte: 1-2. Achates probeerde hierna nog wel iets, maar vanuit de counter is het zelfs nog een goal voor SES. Het was Melvin van den Elzen die kalm bleef 1 op 1 en de eindstand zet op 1-3.