Na een stroeve eerste helft, waarin de stand gelijk bleef, trok SES donderdagavond 11 april de wedstrijd naar zich toe.

De bezoekers uit Langenboom hadden wel twee wonderschone doelpunten van spits Melvin van den Elzen nodig om wakker te worden. Gassel wist daar bar weinig tegenover te zetten. De wedstrijden eindigde in mineur na een zware overtreding op Langenboomse keeper Jon de Klein, die niet verder kon. Drievoudig doelpuntenmaker Gijs Bens sloot de wedstrijd af in zijn keepersshirt. Eindstand 1-5.

Het hoger geklasseerde SES liet direct voelen dat zij gekomen waren om te winnen. Al binnen enkele minuten werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Later was ook het doelpunt van Van den Elzen ongeldig door hinderlijk buitenspel van een medespeler. Kort daarna kon het publiek voor de derde keer juichen, en dit keer met recht. Gijs Bens werd gehaakt in het strafschopgebied en de aanvaller legde zelf aan vanaf 11 meter. Hij faalt niet. Ietwat gelukkig kwam Gassel kort daarna al op gelijke hoogte. De voorzet van Kevin Arts viel pardoes binnen. Keeper de Klein was kansloos. Toch liet SES zich niet kennen en Steef Hendriks kreeg de grootste kans op de gelijkmaker. Zijn inzet miste echter precisie.

Na rust bewees de Klein zijn waarde door zich te strekken op een knappe volley. Niek Nooijen probeerde iets vergelijkbaars aan de andere kant van het veld. Na een uur spelen laat van den Elzen zijn klasse zien. Zijn vrije trap vanaf 30 meter vloog strak in de kruising en hij schudde het hele sportpark weer wakker. Hierna pakte SES door. Wederom van den Elzen tekende voor zijn tweede. Hij nam een half hoge bal knap mee met zijn hoofd en twijfelde geen moment. Deze pegel vloog van punt zestienmetergebied in de verre hoek. 1-3. De druk werd nog hoger opgevoerd en Bens krijgt grote kansen. Zijn volgende doelpunt creëerde hij echter niet zelf. Gasselse keeper Rik van der Loop dacht de aanstormende Bens eenvoudig uit te kappen, maar hij struikelde over de bal. Bens greep het cadeau met beide handen aan. De 1-5 was een ogenschijnlijk houdbaar schot van Bens, maar Van der Loop is het even helemaal kwijt en liet de bal binnen rollen. Roel Strik werd nog van het veld gestuurd nadat hij zijn noppen in de borst van SES keeper de Klein had geplant. Zo eindigt aanvoerder Bens na zijn hattrick in het veld onder de lat.

Gassel - SES: 1-5 (1-1)
25. Gijs Bens 0-1
30. Kevin Arts 1-1
62. Melvin van den Elzen 1-2
70. Melvin van den Elzen 1-3
81. Gijs Bens 1-4
87. Gijs Bens 1-5

Scheidsrechter: A. Makaloski