Op woensdag 10 april mochten de kinderen uit groep 8 van basisschool de Schare uit Sint Hubert aangevuld met hun klasgenootjes uit groep 7 meedoen aan het scholenvoetbaltoernooi van de gemeente Mill en Sint Hubert.

Andere jaren werd dit toernooi altijd gehouden in Wilbertoord. Dit jaar vond het toernooi plaats in Langenboom. Samen met hun coaches zijn zij hier naartoe gefietst. Het Schare team werd aangemoedigd door andere leerlingen van unit 2 die ook naar Langenboom waren gekomen, en ook Juf Juul was van de partij.

Er werden vier wedstrijdjes gespeeld. De Schare speelde met een jongensteam mee dat bestaat uit zeven jongens en een meisje. De laatste wedstrijd was voor dit team heel bijzonder omdat dit tegen de Klimop uit Wilbertoord zou zijn. Deze wedstrijd wilden zij natuurlijk goed spelen omdat in dit team hun teamgenoten van DWSH’18 spelen.

De eerste wedstrijd speelde de Schare een goede wedstrijd tegen basisschool de LenS, ze wonnen deze wedstrijd met 1-0. De tweede wedstrijd werd basisschool de Kameleon verslagen met 4-0. In de derde wedstrijd had de Schare het moeilijk tegen basisschool ’t Stekske uit Langenboom en met 3-1 verloren ze deze wedstrijd en konden ze zich gaan klaar maken voor de wedstrijd van de dag. Na een leuke wedstrijd tegen hun teamgenoten werd er gewonnen met 3-1. De verrassing was groot toen bleek dat de Schare uiteindelijk de winnaar van de dag was.

Met een grote beker als prijs fietsten ze weer terug naar Sint Hubert. Zo zie je maar weer, waar een kleine school groot in kan zijn. Nu op naar de regiofinale op woensdag 15 mei in Oss! Komen jullie ook kijken?