SES heeft zondag 28 april in de kampioensstrijd in de vierde klasse G de laatste strohalm gepakt door directe concurrent Estria nu wel te verslaan. Waar het tweede paasdag niet lukte, wist SES nu wel de drie punten te pakken. Het werd uiteindelijk een (enigszins geflatteerde) 0-3 overwinning.

De eerste helft was vooral spannend, want van goed voetbal was weinig sprake. Het spel ging, door de vele fouten, erg op en neer. Grote kansen kregen beide ploegen niet. Als er dan een keer een schot richting doel ging, was het recht op de doelman af. Tot een kwartier voor rust. Paul van Geffen had een prachtige pass in huis vanuit het middenveld op spits Gijs Bens. Vanuit rechts schoot hij onberispelijk binnen. De 0-1 was tevens de ruststand.

Na de thee een herboren Estria. SES wist de bal niet in de ploeg te houden en de thuisploeg drong SES ver terug. Doelman de Klein moest een paar keer gestrekt op schoten van buiten de zestien, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg dan ook weer niet. Wonderbaarlijk was het ook dat SES in een tijdsbestek van 5 minuten de wedstrijd wist te beslissen. Een schitterende pass van Niek Nooijen door het midden wist Gijs Bens te bereiken. Hij omspeelde doelman Verstegen, die niet anders kon dan Bens neer te halen. De terechte strafschop werd binnen geschoven door Melvin van de Elzen. Een paar minuten later de mooiste aanval van de partij. Gijs Bens bereikte met een lange pass Melvin van de Elzen, die met een fabuleuze kopbal tussen drie verdedigers in Niek Nooijen bereikte. NN7 (zoals hij door zijn medespelers genoemd wordt) schoof koel de 3-0 binnen. Estria zette nadien nog wel aan, kreeg ook wel kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Door deze overwinning steeg SES naar de tweede plek in de vierde klasse G, met drie punten achterstand op koploper Hapse Boys. Het worden nog spannende weken!