Dit jaar werd voor de zevende keer weer het Damestoernooi De Willy’s georganiseerd. Op de velden sportpark De Binding van DWSH’18 streden dit jaar dertig teams om de verschillende prijzen.

Wanneer teams uit Den Haag, Dordrecht, Maastricht, en Barneveld naar je toernooi blijven komen weet je dat je iets goed doet. Maar ook de teams uit de regio blijven constante factoren. De regionale inbreng van onder andere Juliana Mill, Vianen Vooruit, Olympia’18, Constantia en HBV wordt ook erg gewaardeerd.

Op vrijdag werden de eerste teams rond de klok van zes uur ontvangen op de tijdelijke camping, waar al snel de stemming er erg goed in zat. Na wat alcoholische versnaperingen kwamen de teams met veel zin naar de feesttent. Onder de muzikale van dj Jack werd het een avond om niet snel te vergeten. Na een kort nachtje met weinig slaap op de camping werd al snel de feesttent weer opgezocht. Nu niet voor wat drankjes maar voor een lekker ontbijtje om de dag goed mee te starten. Deze dag stonden namelijk de eerste poulewedstrijden op het programma.

De eerste wedstrijddag werd afgesloten met het kijken van de Oranje Leeuwinnen tegen Kameroen en daar werd er van een smaakvol diner gegeten. Hierna gingen de teams zich klaarmaken voor de tweede feestavond. Deze avond kwam dj-act NoiseCartel langs en ook was er nog een toffe surprise-act van Sjeike Bazen. De avond werd ondanks alle grote evenementen in de buurt zeer druk bezocht. Het was een topavond waarbij het erg gezellig bleef tot in de late uurtjes.

Ook op zondag werd er in de vroege uurtjes weer ontbeten. Deze dag werden de prijzen immers verdeeld. In de B-categorie won GDC/ODS uit Dordrecht van het Maastrichtse RKHSV. De finale werd een potje waarbij beiden niet wilde verliezen. Echter trok de Dordrechts ploeg aan het langste eind (1-0). In de A-finale kreeg titelverdediger HBV een lesje effectiviteit van Olympia’18. Ondanks de grootste kansen, verloor de Beers ploeg met 1-0 van de Boxmeerse oud-winnaar. Beiden teams wonnen het toernooi al een keer eerder en deden niet onder voor elkaar. Na het eindsignaal sprongen echter de Boxmeerse dames elkaar in de armen er werd de toernooizege gevierd.

Tevens werd de ‘Geert v/d Elzen-trofee’ uitgereikt aan het gezelligste, sportiefste, gekste team. Deze prijs heeft de naam gekregen van de overleden super vrijwilliger Geert van de Elzen. Haagse Hout uit Den Haag ging er met deze prijs vandoor. Tijdens alle edities dragen zij bij aan een positieve vibe in Wilbertoord.

De foto’s komen deze week op de Facebookpagina van het toernooi: www.facebook.com/DamestoernooiDeWillys en http://damestoernooidewillys.weebly.com/.

Tot slot bedanken we de ruim 100 vrijwilligers die dag en nacht in touw zijn voor de toernooispeelsters om er een onvergetelijk weekend van te maken. Van frietbakkers tot terreinknechten en scheidsrechters; iedereen super bedankt!

Op naar een volgende geslaagde editie in 2020!