Op 15 juni heb ik mee gedaan aan de landelijke finale dag van de junioren competitie. Alle gekwalificeerde schutters hadden hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Ik had een beetje pech met de baan. Deze ging kapot toen ik aan het schieten was. Ik had een andere baan gekregen en heb mijn veertig schoten kunnen schieten. Ik was als vijfde gekwalificeerd voor de finale. Ik sta in de finale! Tijdens de finale ben ik nog een plaatsje gestegen. Ik heb een mooie vierde plaats behaald. Super trots.

Zaterdag 22 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen luchtgeweer opgelegd schieten plaats te Hoogeveen. Namens schietvereniging t Roosje te Langenboom waren mijn zus Manon en ik (Nicol) gekwalificeerd om hier aan deel te nemen.

Mijn zus Manon en ik (Nicol) waren gekwalificeerd, omdat we afgelopen seizoen goede resultaat gehaald hadden in de wedstrijden door het seizoen heen. Dit was natuurlijk super! Samen met je zus op naar het NK.

Eerst moest ik mijn serie schieten om me te kwalificeren voor de finale. Mijn serie liep goed. Ik kwam met bijna een 10 gemiddeld van de baan af. Ik ging als 4e naar de finale.

In de finale heb ik goed geschoten. Ik zakte even terug naar de 7e plek en heb me teruggevochten naar de 4e plaats door gewoon een paar 10-en te schieten. Ik ben superblij met het resultaat.

Nicol Keijzers