Namens schietvereniging ’t Roosje heb ik (Manon) meegedaan aan twee Nederlandse kampioenschappen. 22 juni Nederlands Kampioenschap luchtgeweer opgelegd junioren C (leeftijd 13 tot 15 jaar). En 29 juni Nederlands Kampioenschap luchtgeweer hand junioren C.

Zaterdag 22 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen luchtgeweer opgelegd schieten plaats te Hoogeveen. Ik had mij gekwalificeerd voor junioren C opgelegd dmv deelname aan landelijke schietwedstrijden door het afgelopen jaar heen.

Er waren in totaal 25 deelnemers geselecteerd voor het NK. We waren ingedeeld in twee groepen. Ik was ingedeeld in de tweede groep. Mijn serie van 40 schoten had een totaal score 408 punten. Dit is meer dan een tien gemiddeld. Ik was gekwalificeerd voor de finale.

Tijdens de finale was het super spannend. Dan stond Michele Moes (SSV Toxotes Wassenaar) op de eerste plaats en dan stond ik als eerste. Het bleef spannend tot het laatste schot. Ik kwam uiteindelijk 0,2 punten te kort om Nederlands Kampioen te worden.

Op zaterdag 29 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen luchtgeweer vrijehand schieten plaats te Arnhem. Het was voor mij een complete verassing dat ik naar het NK mocht. Ik was verbaast toen de uitnodiging in de brievenbus zat. Ik had niet genoeg wedstrijden uit vrije hand geschoten, maar omdat ik op een belangrijke wedstrijd goed had geschoten hadden ze mij een wildkaart gegeven. Dit had ik echt niet verwacht. Dit omdat ik dit jaar pas uit vrije hand ben gaan schieten en ik nog erg jong ben voor deze klasse.

In de categorie junioren C uit vrije hand schieten waren er negen deelnemers. Ik schoot een mooie serie en bereikte als vierde de finale. Ik had in mijn serie van 40 schoten een totaal van 353,9 punten. Een gemiddelde van 8,8475 punten. Ik was blij en tevreden met mijn behaald resultaat.

Tijdens de finale werd het echt spannend. Eerste worden had ik uit mijn hoofd gezet. Dat was voor mij niet haalbaar, maar een plek op schuiven en het podium behalen daar hoopt ik op. Ik schoot goed. Zo goed dat ik zelfs de tweede plek bereikte en deze vast kon houden tot het eind. Ik ben tweede van Nederland in mijn klasse.

Het was een lange maar mooie dag met een mooi resultaat. Ik ben twee keer tweede van Nederland geworden. Een keer opgelegd junioren C en een keer uit vrije hand junioren C.

Manon Keijzers