Op zondag 4 augustus, worden weer de jaarlijkse HMV races verreden op het circuit rondom kasteel Aldendriel in Mill.

De populaire regelmatigheidsritten van de Historische Motorsport Vereniging zijn populair en trekken overal veel bekijks, ook in Mill waar vorig jaar de 10e editie was. De MSC Mill is blij ook dit jaar weer de bereidwillige medewerking van de gemeente en de circuit aanwonenden en omwonenden te krijgen waardoor dit jaar de 11e editie kan worden verreden. De HMV organisatie is ook blij met de wedstrijd in Mill, voorzitter Koen Muijlwijk zette vorig jaar Wim en Peggy Toonen als bestuur van de MSC Mill in het zonnetje en beloonde hen met een fraai aandenken. Wim en Peggy benadrukten dat het zonder de medewerking van de vele betrokken vrijwilligers nooit zover had kunnen komen. Koen Muilwijk: “Wij danken dan ook het bestuur en de vele vrijwilligers van MSC Mill dat zij ons in de gelegenheid stellen om onze prachtige hobby te kunnen beoefenen. Het is een eer dat wij dat hier op deze sfeervolle locatie mogen doen.”

Aan de start komen alle reguliere HMV klassen, vanaf 50- t/m 500cc, en de Zijspanklasse. Voor echte nostalgie zorgen de in de authentieke zwartlederen motorkleding gestoken rijders in de Pré 50 / 125cc Veteranenklasse, met motoren die vaak meer dan 70 jaar oud zijn.

Tonny van Duren

In de 50cc rijdt Tonny van Duren uit Mill met de Minarelli. Tonny is een kei in dit soort races. Verleden jaar won hij zelfs in Mill, hij was de rijder met de meest regelmatige rondetijden. Emiel Hendriks uit Uden, Niels de Jong en Nico Wetten uit Gemert rijden ook in deze grote klasse. In de 125cc o.a. Erik Bolt uit Mill en Antwan Verbruggen uit Zeeland, beide met Moto Morini. Uit Boekel komen Leo Schepers (MZ) en Jan van Hout (Sachs). Rob van Boxmeer uit Gemert rijdt met MZ en Jan Hermans uit Volkel komt met een Moto Morini. In de 250cc weer inbreng van o.a. Jan Hermans uit Volkel met Moto Morini uit 1956 en Niels de Jong uit Boekel die met een Cotton uit 1961 gaat rijden. De Jong rijdt in de 350cc met een Bultaco, plaatsgenoot Jan Laurense komt met een BSA. In de 500cc klasse rijden diverse Nortons en BSA’s en Gerard van der Zanden komt met een legendarische Norton Dominator. Ook rijden diverse Duitsers en Belgen mee. De Zijspanklasse is spectaculair en de deelnemers weten het publiek met acrobatische toeren altijd prima te vermaken.

Kostwinder groep

In de demonstratie van de Kostwinder groep zal dit jaar o.a. weer Leo Peeters uit Langenboom met zijn bijzondere 4-cilinder 250cc Honda RC 162 replica meerijden, een prachtige motor met een specifieke en bijzondere sound die liefhebbers als muziek in de oren klinkt. Dat doet ook zeker de 4-cilinder König waarmee Hans de Wit rijdt. Jan Kostwinder en zijn zoon Marco zijn ook van de partij net als Hans Tunnissen uit Cuijk met zijn fraaie Suzuki GSXR 750 in de kleuren waarmee vroeger GP’s werden gereden. Hoewel Henk van Kessel uit Mill niet meer rijdt zal de 50cc wereldkampioen van 1974 wellicht van de partij zijn.

Het rennerskwartier is vrij toegankelijk en kunt u de prachtige motoren zoals Kreidler, Minarelli, DKW, Triumph, Aermacchi, Ducati, Norton, Gilera, BSA, BMW en vele andere van dichtbij bekijken en een praatje maken met de rijders. De zeven klassen rijden drie keer, te beginnen om 10.30 uur met de trainingen. Omstreeks 13.00 uur is de eerste manche van de demoritten. Gevolgd door de demo van de Kostwinder groep en de tweede manches. De winnaars van deze demoritten zijn degenen die over 2 manches het kleinste verschil in tijd hebben. Een evenement als dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van gemeente, bedrijven, aan- en omwonenden, EHBO, sponsors en motorclub MSC Mill, hiervoor onze hartelijke dank. De entree voor de races bedraagt voor volwassenen vanaf 16 jaar € 5,00 en jeugd tot 16 jaar heeft onder begeleiding gratis toegang. Ook het parkeren is gratis en dicht bij het in het centrum van Mill gelegen circuit, waar sanitaire voorzieningen aanwezig zijn en uiteraard ook een hapje en een drankje te koop is. In een groot defilé rijdt iedereen na afloop nog een ronde.