In het Franse Dijon heeft de racende garagehouder Wilbert van Lith uit Langenboom vorige week goede zaken gedaan in de races voor de Dutch Ducati Challenge.

Er waren ook diverse buitenlanders van de partij en voor Wilbert was het belangrijk het koppie erbij te houden, zeker omdat hij voor aanvang van de races in Frankrijk derde stond in de tussenstand. Samen met o.a. zijn maatje Bart Bongers uit Schaijk verkende hij het circuit waar hij vorig jaar ook al reed tijdens de bloedhete trainingen bij +40 graden. Op zaterdag was het weer heel anders en na een enorme wolkbreuk ging op een natte baan de eerste race van start. Van Lith reed ijzersterk in een groepje dat streed om de tweede plaats. Daarvoor kwam hij ruim een sec. te kort maar een keurige vierde plaats met zijn Ducati 959 sleepte hij wel uit het vuur. Bart Bongers werd zesde. Op zondag was het een droge race en die werd gewonnen door de Deen Soren Bak. Joost van Thiel won de eerste race, werd nu tweede en heeft de titel op zak. Bart Bongers pakte de derde plaats en Wilbert van Lith werd zesde in het Masters klassement en blijft derde in de tussenstand.

Op 12 oktober is in Assen de laatste dubbele wedstrijd en daar kan de Ducatist uit Langenboom definitief derde worden in het eindklassement.