Waar er in het debuutjaar voor DWSH’18 geen duels met Juliana of SES op het programma stonden, staat er in de komende bekercampagne de eerste officiële gemeentederby op de rol; DWSH’18 - SES.

In verband met een verminderd aantal beschikbare spelers bij de Langenboomse equipe is onderling besloten de wedstrijd naar donderdagavond 5 september te verplaatsen. Er wordt dan om 20:00 uur afgetrapt op sportpark Het Breexsel in Sint Hubert. Deze avond is er gratis entree en we hopen veel supporters van beide teams te mogen begroeten.

Waar DWSH’18 in de voorbereiding indruk maakt met twee sterke oefenoverwinningen op respectievelijke vierdeklasser SCV’58 (5-2) en competitiegenoot SVOC’01 (6-0) nam SES deel aan het ALBO-toernooi in Milsbeek. Tegen De Treffers zat (3e klasse) en Quick'1888 (2e klasse) behaalden zij knappe resultaten. Tegen de Groesbekers werd nipt met 2-3 verloren en SES hield stand tegen de sterke Nijmegenaren; 1-1.

Voor beiden wordt dit unieke duel de tweede bekerwedstrijd. De fusieclub speelde eerst tegen nieuwbakken derdeklasser Estria verrassend maar knap gelijk; 2-2. De geel-zwarten hadden geen enkele moeite met VCO uit ’t Oventje. Zij wonnen eenvoudig met 5-0. Donderdag 5 september rond de klok van tien uur weten we hoe de eerste derby tussen DWSH’18 en SES is verlopen.