Een flinke kluif op de eerste speeldag. Met HBV uit Beers, gedegradeerd uit de 4e klasse, als tegenstander. De bezoekers kwamen via Siem Lubach op voorsprong na een mooie kopbal. Deze stand werd vastgehouden tot de rust.

Hierna werd HBV sterker en sterker. De geelhemden konden van afstand de stand gelijk trekken; 1-1. Hierna was het Syb die met een rode kaart van het veld werd afgestuurd. 25 lange minuten volgen waarin Siem nog een keer scoort, maar helaas werd afgekeurd. In de slotfase kreeg ook Rens nog zijn tweede gele kaart maar DWSH sleepte het gelijkspel uit het vuur. Mede dankzij enkele knappe reddingen van keeper Geert Janssen.

Hierdoor is het eerste puntje voor de mannen van John van Geenen binnen en dat tegen een titelkandidaat. Volgende week komt koploper SVS op bezoek tijdens de seizoensopening op Het Breexsel. Zij wonnen vandaag met maar liefst 6-1 van HRC'27.