De KNVB heeft de gemeentelijke derby tussen SES en Juliana vroeg gepland dit keer. Komende zondag (29 september) al staat deze wedstrijd op het programma. In Langenboom zal blijken hoe dit seizoen de krachtsverhoudingen kunnen gaan liggen.

Zowel Juliana als SES wonnen afgelopen zondag hun wedstrijd. Bij Juliana duurde het, na een flitsende start, lang voordat de bevrijdende treffer viel tegen Gassel. Maar binnen anderhalve minuut lag nummer twee ook in de touwen, zodat de spanning een heel eind weg was.

SES won nipt met 0-1 in Rijkevoort. Mede door een domme rode kaart van spits Bulkens van Toxandria. De Langenboomse gasten kregen diverse kansen om de score snel daarna te openen, maar onder meer paal, lat en doelman stonden een doelpunt in de weg. Uiteindelijk wist Wout van Lanen dan toch de ban te breken, maar in de slotfase dwongen de tien van Toxandria Jon de Klein nog tot een paar mooie reddingen. Beide ploegen begonnen dus fraai met drie winstpunten. Spanning in Langenboom derhalve verzekerd. Aanvang van de wedstrijd: 14.30u.

DWSH’18 krijgt zondagmiddag de onverwachte koploper SVS Stevensbeek op bezoek. Normaal gesproken is DWSH dan de bovenliggende partij, maar de 6-1 overwinning van SVS op HRC ‘27 loog er natuurlijk niet om. Dus ook hier wordt veel spanning verwacht.

DWSH’18 begon overigens prima tegen HBV, maar had erg veel last van de scheidsrechter. Wel een rode kaart voor Daverveld, maar in de tweede helft geen rode kaart voor een Beersenaar die een doorgebroken speler vasthield. Ook vond St. Hubert/Wilbertoord dat hen een strafschop onthouden was.

Vooraf was HBV torenhoog favoriet, maar zelfs met tien man creëerde DWSH diverse kansen op de winnende treffer. In de slotfase werd het nog spannend, maar uiteindelijk bleef het 1-1 in Beers. Er had meer in gezeten, maar er werd in ieder geval uitstekend gevoetbald door DWSH.

De wedstrijden zijn bij de lokale omroep Mill te volgen via de radio. Sport op Zondag begint om 14.00u en duurt totdat de eindstanden van die middag bekend zijn.