Op de eerste regenachtige zondag van het seizoen heeft SES meteen de eerste nederlaag geleden. In de derby tegen Juliana kwam de thuisploeg niet verder dan een 1-2 nederlaag. Een terechte uitslag.

In de eerste helft na drie minuten meteen de eerste tegenslag voor de Langenbomers. Wout van Lanen viel uit na een ogenschijnlijk zware blessure. Guus Cuppen viel voor hem in. De eerste 25 minuten waren rommelig. Geen enkele noemenswaardige kans kon worden genoteerd. Maar ineens stond Juliana spits Veld oog in oog met doelman de Klein. Hij faalde niet, 0-1. Aan de overkant had Jasper Nooijen de gelijkmaker op de schoen. Echter schatte hij de voorzet van Melvin van de Elzen niet op waarde, en schoot meters naast.

Na de thee een sterker Juliana. Het won de duels, en kreeg de kansen. Een schot voorlangs en een knappe redding van de Klein voorkwamen de 0-2. SES kreeg ook een kans. Na een prachtig steekpassje van van de Elzen wist invaller Winand Schaap niet om te zetten tot de gelijkmaker. Na 70 minuten dan toch de verdiende 0-2. En weer was het Andy Veld die een voorzet van invaller van Dommelen keurig in de lange hoek mikte. Het duel leek op slot, echter een paar minuten voor tijd de aansluitingstreffer van Jari Lukassen, die vanaf een meter of 20 raak schoot! SES probeerde het daarna wel, maar mistte het vernuft om het Juliana nog echt moeilijk te maken.

SES - Juliana 1-2 (0-1)